Pogaduszki szydełkowe - CENY WYROBÓW SZYDEŁKOWYCH
Paddington - Sob 10 Lip, 2010 21:20
ja tam myślę, że ten sweter to nie dość, że na szydełku to jeszcze pewnie nie z jej szafy i pierwszy raz go na oczy widziała... w takich gazetach to na prawdziwość i autentyczność nie ma za bardzo co liczyć.
JJka - Nie 11 Lip, 2010 11:07
ja nie dziwie się, że osoby które nigdy w zyciu nie trzymały w ręku ani szydełka, a ni drutów nie umie rozróżnic czy dana rzecz jest szydełkowa, czy na drutach (Zapewne Weronika R. nigdy nie widziała szydełka)... ale jesli ktoś kto sprzedaje swoje własnoręcznie robione "rękodzieło" i nie umie rozróznic czy to szydełkowe czy druciane... to już tragedia... :/
dla mnie, ewidentnie to osoba, która tylko pośredniczy w sprzedaży... (wnuczka sprzedająca za babcię??)
Duduś... ja bym tą zabawną korespondencję z tą panią dalej poprowadziła ... hihihihi....
zajrzałam przed chwila na bloga tej osoby z allegro.. i znalazłam taki wpis:
"Wymyśliłam sobie nowe nakrycie głowy. Tuby, kominy nie wiem czy to się tak nazywa, grunt, że samodzielnie zrobione na drutach. Wystawiam na allegro
Wymyśliłam dwie wersje: luźną i dopasowaną. Osobiście raczej będę nosić luźną do długiego płaszcza."
czyli jednak robi samodzielnie a zdjęcie ewidentnie przedstawia komin na drutach nie na szydełku
LidkaM - Nie 11 Lip, 2010 20:59
Te butki zdecydowanie na drutach, nawet znalazłam jakiś czas temu opis wykonania (po rosyjsku oczywiście). Jestem na etapie gromadzenia wyprawki dla mojego pierwszego malucha, więc szukałam ładnych i miękkich paputków. Tutaj: http://stranamasterov.ru/node/64483 co prawda nie dokładnie takie same, ale ta sama zasada wykonania. Wyraźnie widać druty.
duduś - Śro 21 Lip, 2010 22:45
Dziewczyny dzisiaj prawie spadłam z krzesła jak zobaczyłam na allegro w dziale rękodzieło bluzeczkę którą robiłyśmy tzw. GAD za 23 zł SZOK a na dodatek osoba sprzedająca też jest z mojego miasta z Częstochowy. Mam nadzieję, że to żadna z Nas !!!
teris - Czw 22 Lip, 2010 09:01
Allegro jest pełne absurdu bo która z nas zrobi bluzeczkę za taką cenę http://allegro.pl/item115...elko_86_92.html
JJka - Czw 22 Lip, 2010 09:39
teris, ta "aukcja" to w ogóle jakas dziwna... bo nie jest dziwna cena, tylko sam opis bo nie zgadza sie z fotką...
w tytule jest podany rozmiar 86/92 tego sweterka, w opisie że w zestawie jest jeszcze czapeczka dla maluszka... jeszcze przy zamówieniu trzeba podac "obwód brzuszka"... a fotka przedstawia sweterek na pani... :/
po mojemu ta cena 32 zł jest za sweterek i czapeczke dla niemowlaka z tymże, w takim wzorze jak na fotce...
tak więc aukcja jest SUPER zrobiona
teris - Czw 22 Lip, 2010 11:59
JJka może jest tak jak piszesz pogratulować super aukcji
pchelka831 - Czw 22 Lip, 2010 12:26
Ja wiem o co chodzi, pani robi sobie nagonkę,wystawia aukcję a dopiero później robi ubranko na wymiar.
katasza - Czw 22 Lip, 2010 13:03
| JJka napisał/a: | | po mojemu ta cena 32 zł jest za sweterek i czapeczke dla niemowlaka z tymże, w takim wzorze jak na fotce... |
tez tak uważam, brawo za pomysłowść i fantazję. no i gratuluje tym co sie domyslą o co chodzi oglądając taką aukcję.
mrober - Czw 22 Lip, 2010 18:52
Pozwoliłam sobie zerknąć na tę aukcję Po mojemu to jakieś naciąganie nawet jak ktoś zechce się skusić na bluzeczkę to po co mu czapeczka dla niemowlaka ??? No chyba,że tę bluzeczkę zamówi jakaś pani planująca dzidziusia!!! Ale to też mi nie pasuje bo zanim ta dziewiarka zrobi bluzeczkę to za ciasna będzie na niedoszła mamę- żeby to jeszcze była bluzeczka rozpinana to by się z brzuszkiem dało chodzić. Ale pomysł na biznes niezły- najpierw kasa, zamówienia, a potem potencjalny klient możne sobie poczekać aż wydzierga.Zamiast tej czapeczki mogła dołożyć herbatkę na nerwy, przynajmniej by się klienci nie denerwowali
barbara 1 - Czw 22 Lip, 2010 19:48
| teris napisał/a: | | Dziewczyny dzisiaj prawie spadłam z krzesła jak zobaczyłam na allegro w dziale rękodzieło bluzeczkę którą robiłyśmy tzw. GAD za 23 zł SZOK puknąć się a na dodatek osoba sprzedająca też jest z mojego miasta z Częstochowy. Mam nadzieję, że to żadna z Nas !!! |
o matko jaka cena za 23 zł. to nawet szydełka nie wyciagam z dziupli
mrober - Czw 22 Lip, 2010 22:09
Ja momencik temu zajrzałam na allegro i jak patrzę co tam jest wystawione na aukcjach to nasuwa mi się jedno: Te artykuły które mają niską cenę to pewnie wyszperane są gdzieś w ciucholandach, szmateksach czy innych sklepach tego typu. Żadna kobita przy zdrowych zmysłach nie wystawi na aukcję swojej żmudnej pracy za 5 czy 10 zł.Żaden mądry człowiek nie kupi tam serwetki za 2 zł bo przesyłka kosztuje więcej niż ta serwetka.
A tak przy okazji ja dziś sprzedałam "koniakówkę" 50 cm średnicy za 50 zł+ koszty nici czyli za 60 zl. Tydzień temu syn był w Wiśle i mi powiedział,że tam na targowisku takiej wielkości "koniakowki"idą po 70-75 zł. A ja weszłam dziś do cepelii zapytać czy nie skupują. ( niestety trzeba mieć zgłoszoną działalność by im coś opchnąć) Ale na moją koniakówkę napaliła się ekspedientka tam pracująca. oczywiście na wszelki wypadek zapowiedziałam,że jak coś fajniutkiego wydziergam to zajrzę się pochwalić.
Paillette - Czw 22 Lip, 2010 23:35
| mrober napisał/a: | A ja weszłam dziś do cepelii zapytać czy nie skupują. ( niestety trzeba mieć zgłoszoną działalność by im coś opchnąć)  |
i za swój wyrób dostałabyś tam 1/4 swojej ceny albo i mniej.....
JJka - Sob 24 Lip, 2010 17:05
dziewczyny, a co powiecie na tego typu ceny za szydełkowe rzeczy?
http://www.galeriafiufiu....inka,13259.html
http://www.galeriafiufiu....cena=&x=60&y=14
ciapara - Sob 24 Lip, 2010 17:47
szok
to musi byc jakas chinska tandeta
do 1 prania ot co
JJka - Sob 24 Lip, 2010 17:50
| ciapara napisał/a: | szok
to musi byc jakas chinska tandeta
do 1 prania ot co |
ale NIE, to jest galeria rękodzieła!
to robiła "artystka" !!
ciapara - Sob 24 Lip, 2010 18:19
moim zdaniem tego nie robila
bo jak by robila to wiedzialaby jaka cene wystawic
albo to jakas masowka imitujaca szydelko (ponoc sa takie)
albo chinszczyzna
tak uwazam
zadna artystka
7Kasiulek7 - Nie 25 Lip, 2010 14:15
Dziwne... Ceny biżuterii zbliżone do cen ubrań...
mrober - Nie 25 Lip, 2010 14:26
Z pewnością ta bluzeczka za 13 zł to chińszczyzna robiona maszynowo, albo i uszyta z dzianiny. Znalazlam na tej stronce także bluzeczkę za 230 zł - no i ta to już naprawdę ręcznie zrobiona.
pchelka831 - Wto 27 Lip, 2010 15:57
Pomóżcie.
Zawsze mam problem z wyceną ,ile byście wzięły za kapelusze
http://picasaweb.google.p...753057631710578
http://picasaweb.google.p...441581670987554
Robione z Sonaty, na obwód 56cm.
katasza - Wto 27 Lip, 2010 17:35
wydaje mi się, że nie mniej jak 50zł za samą robotę.
Pyziulka - Śro 28 Lip, 2010 07:47
pchelka831, myślę że minimum 50 zł. Ale to też chyba zalezy od wzoru - im bardziej unikalny tym więcej mozna wziąć
Chciałam się was zapytać na ile powinnam wycenić tą baletnicę.
Zabawka ma 20cm wysokości, zrobiona jest z akrylu, wypchana wypełnieniem do poduszek. Ma bezpieczne dla małych dzieci oczka (zabezpieczone w środku), potrafi samodzielnie stać.
Jak myślicie jaka kwota jest rozsądna?
Wiem że jakość zdjęcia kiepska, ale teraz dysponuje tylko tym w telefonie
pchelka831 - Śro 28 Lip, 2010 07:54
Mysia śliczna,no ale ile kosztować to ja niestety nie poradzę ,bo ja normalnie w świecie wyceniać nie umiem.
Jakby każdy płacił mi 50 zł za kapelusz to normalnie bym kokosy zbijała na tym, niestety tak nie jest, no i muszę iść na jakiś kompromis ,zwłaszcza że to po znajomości,a ja chcę się włóczki pozbyć , bo już nie mam gdzie jej upychać.
katasza - Śro 28 Lip, 2010 08:27
Śliczna myszka, o wycenę nie mam pojęcia. jestem jednak pewna, że jest bardzo pracochłonna. a co za tym idzie koszty wzrastają.
lamika88 - Śro 28 Lip, 2010 13:15
Pyziulka, w sklepie maskotki tej wielkości kosztują od 20 do nawet 40 zł zależy od tego co to za maskotka i na każdej z nich jest metka "made in china"... Moim zdaniem Twoja myszka jest oryginalna, starannie wykonana i na pewno bardziej wytrzymała niż masowa tandeta... Tak więc myślę, że możesz spokojnie wziąć za nią nie mniej jak 40-50zł
|
|
|