To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany

Grażyna - Śro 12 Maj, 2010 20:19

Nie chcę was draznić moje kochane kolezanki, ale musze..., no muszę...się podzielić tym, co przeżyłam przed chwilą, a mianowicie zaszłam do sąsiadki (tej w moim rozmiarze, bo to cukrzyk samotny, więc ja codziennie doglądam)no i pokazała mi ona jaka bluzeczkę sobie kupiła dzisiaj. Przymierzyła - wprost cudo! Zakochałam się! Zakładam ja i patrzę - pasuje idealnie, a jest to romiar 36. No jestem w szoku. 5 miesięcy temu nosiłam rozmiar 42/44, a dzisiaj 36. Muszę w sobote biec na rynek, bo bluzeczka z materiału z laikrą, w krateczkę biało-rózowo -czarną, z bufkami, z klapkami, kieszonkami i paseczkiem. Rewelacja!

Chlebka juz piec nie będę, bo mogę juz razowy, ale zapisałam przepis dla mamy. Może jej przypadnie do gustu. Mama nadal ma zastój wagi (czyli zgubiła dopiero 10 kg od lutego), ale sie cieszy jak to powiedziała, że nie jest kwadratowa.

Mnie na 1/1 waga spadała lecz bardzo powoli, przeszłam potem 3/3 i ruszyła z impetem. W takim razie sądze, że zmiany systemu jedzenia troszkę wpływaja na gubione kilogramy.

Na tej stronie, która MAO podała jest taki wybór środków, że nie wiem, co by tu pasowało szczególnie dla mojej cery bardzo suchej, wrażliwej z chorobą odsłoneczną. Bo ja mam chorobę od 10 lat zwaną toczeń rumieniowaty. W większości zmuszona jestem stosowac sterydy naskórne, bo od słońca mam na twarzy drobne ranki złuszczające się. Filtry 60 nie pomagają. Najgorzej jest zimą w słoneczne dni i wiosną. Lecze je skrupulatnie i praktycznie stan skóry jest niezły, za co chwali mnie mój lekarz, ale od ostatnich slonecznych dni plamki się znów pokazały. Swędzą bardzo i czerwienieją. Maskuje je podkladami, korektorami. Mało kto wie, że mam problemy. Może cos z tych specyfików by mi pomogło? No ale co tu wybrać? Zagubiłam się.

rennatta - Śro 12 Maj, 2010 20:40

Hej dzisiaj miłe zaskoczenie jest, jest pierwszy kilogram hopla hopla
ale ja mam problem z tym suwaczkiem, wczoraj go wstawiłam adzisiaj chcę zmienić wagę i cał czas wyskakuje mi PIN NIEPRAWIDŁOWY placzek zastoswałam się więc do uwagi ciapary i zalogowałam się zrobiłam nowego ze spadkiem wagi a wchodząc ponownie znowu to samo
PIN NIEPRAWIDŁOWY co znowu robię nie tak jak ktoś ma jeszcze do mniesiłe to niech pomoże wściekły

gosias - Śro 12 Maj, 2010 20:54

rennatta, Smile zaraz wejdę na swój suwaczek i sprawdzę. Może coś nie tak jest ze stroną...
gosias - Śro 12 Maj, 2010 20:56

U mnie jest ok Smile

rennatta, Smile mam głupie pytanie: na pewno wpisujesz poprawny PIN?

rennatta - Śro 12 Maj, 2010 20:59

tak chyba że nie mógł być taki 5liter i2cyfry ale pisali że conajmniej 4 znaki
gosias - Śro 12 Maj, 2010 21:00

mój PIN jest ośmioliterowy i bez cyferek. Spróbuj jeszcze raz
rennatta - Śro 12 Maj, 2010 21:05

gosias, próbuje i dalej to samo czy zrobić go od początku z innym pinem a czy ty logujesz się zanim podajesz pin
gosias - Śro 12 Maj, 2010 21:08

Podaję tylko PIN (dwa razy) i wypełniam za każdym razem rubryczki dot. wagi, wzrostu i idę dalej, czyli tak, jakbym za każdym razem robiła suwaczek od początku.
gosias - Śro 12 Maj, 2010 21:15

Chyba skuszę się na ten chlebek Smile

Mao ma rację - bezkarnie jeść go nie wolno; poza tym - nie można go jeść gdy mamy dni czysto proteinowe, bo jest w nim mąka kukurydziana.

rennatta - Śro 12 Maj, 2010 21:17

poddaję się już nie wiem zobaczę jutro dzięki gosiu cmoknięcie cmoknięcie
gosias - Śro 12 Maj, 2010 21:18

rennatta, Smile "prześpij się z tym" jutro na pewno uda się Smile
Paillette - Śro 12 Maj, 2010 22:08

gosias napisał/a:
Podaję tylko PIN (dwa razy) i wypełniam za każdym razem rubryczki dot. wagi, wzrostu i idę dalej, czyli tak, jakbym za każdym razem robiła suwaczek od początku.

od początku????

ja podaje pin tylko raz

po zmianie wagi przejdź na sam dół strony i kliknij "dalej", na następnej stronie to samo, przewiń na sam dół i "dalej"....(bez wybierania tych samych motywów) i pokaże się zaktualizowany suwaczek Smile

gosias - Czw 13 Maj, 2010 06:43

Paillette napisał/a:
od początku????

ja podaje pin tylko raz

po zmianie wagi przejdź na sam dół strony i kliknij "dalej", na następnej stronie to samo, przewiń na sam dół i "dalej"....(bez wybierania tych samych motywów) i pokaże się zaktualizowany suwaczek Smile

Co mądra głowa, to mądra Smile a ja zawsze "na około"

Dziękuję cmoknięcie

Paillette - Czw 13 Maj, 2010 07:48

gosias, robiłam tak jak Ty dopóki nie odkryłam prawidłowego (łatwiejszego) sposobu cmoknięcie

cieszę się, że mogłam pomóc, lecę na maturę z geografii bye bye

ciapara - Czw 13 Maj, 2010 08:21

Ja podobnie jak Paillette odkrylam juz prostsza metode

Wpadłam tutaj bo chciałam sie pochwalic ze wreszcie mam 8 z przodu
Moja waga pokazuje 86 plus poprawka o 3 kg czyli waze 89
no i widze wyraznie ze wchlania mi sie brzuch

Jestem 4 dzien na proteinkach, koncze jutro i 5 dni P+W

A propos... czy to prawda ze okres zatrzymuje wode w organizmie??

Ps. Musisz cos zle robic z pinem. Mi wchodzi za kazdym razem prawidlowo...

Mao - Czw 13 Maj, 2010 08:58

rennatta, a może miałaś włączone duże litery(caps lock) hmm pin ten sam ale jednak nie ten sam hahahihi

Grażynko moja znajoma ma też toczeń ,to na prawdę uciążliwa choroba,nie wiem co ci poradzić wiem ,że niestety nie wiele rzeczy na to działa tak jakbyśmy chciały.
Basia używała masła shea ,ale nie wiem jak się sprawuje bo dawno się nie widziałyśmy( wyprowadziła się)

Stawiałabym na olej tamanu ,dużo dobrego na jego temat się naczytałam.Możesz dodawać go do kremów ,balsamów ,serum ,z żelem hialuronowym staje się świetnym nawilżaczem dwufazowym.Na twarzy przynosi ulgę.
Żel warto mieć bo ze wszystkim go możesz łączyć -ja sobie życia bez niego nie wyobrażam hahahihi
Ja też po spaleniu się na słońcu stosuję olej monoi.

Zanim wybrałam pierwsze kosmetyki to tydzień czytałam i wertowałam zebalek
Teraz zawsze dokupuję coś nowego i testuję jak mi to służy.

A u mnie waga znowu stoi wściekły ,no na Dzień Matki nie będę wyglądać jak człowiek a chciałam do tego czasu tylko jeszcze kilogram zrzucić uklon ...ech ,no trudno.

ciapara - Czw 13 Maj, 2010 09:08

Dziewczyny wlasnie sie przemierzylam
Od miesiaca jestem na diecie i w brzuchu zgubilam 5 cm. cmoknięcie

gosias - Czw 13 Maj, 2010 09:12

ciapara, Smile gratuluję Smile

Mao, Smile jeszcze dwa tygodnie do Dnia Matki, troszkę na pewno zgubisz Smile

A u mnie zastój.... Od przyszłego tygodnia spróbuję metody 3/3

ciapara - Czw 13 Maj, 2010 09:13

Uwazam Gosiu ze to dobry pomysł Smile

Mam takie pytanie... ile powinno sie tracic juz w 2 fazie na diecie dukana miesiecznie?
Czy ktos zna odpowiedz na to pytanie? hmm

gosias - Czw 13 Maj, 2010 09:20

Dukan pisze, że II faza trwa średnio 7 dni na 1 utracony kilogram, czyli co???? 4 kg na miesiąc????

U mnie chyba tak było (musiałabym zajrzeć do notatek, gdzie zapisywałam wagę)

ciapara - Czw 13 Maj, 2010 09:25

robilas notatki?
niesamowite....
pomoglas bardzo dziekuje cmoknięcie

gosias - Czw 13 Maj, 2010 09:27

ciapara, Smile zapisywałam codziennie swoją wagę. Teraz nie mam co zapisywać, bo ciągle taka sama..... Sad
Paillette - Czw 13 Maj, 2010 11:21

ciapara napisał/a:
A propos... czy to prawda ze okres zatrzymuje wode w organizmie??

woda magazynuje się na kilka dni przed okresem, nawet do 2 litrów (co daje 2 kg) ja osobiście czuję się wtedy opuchnięta i mam powiększone i bardzo tkliwe piersi. Właśnie wczoraj wieczorem mi się "zaczął" ale tym razem przechytrzyłam organizm, bo tak "ustawiłam" 5/5 że miałam P od soboty i nie spuchłam tak bardzo jak zwykle bywało Wink

ciapara - Czw 13 Maj, 2010 11:27

Jak ja sie wazylam u mamy i powiedzialam ze okres zatrzymuje wode w organizmie
To usłyszałm ze cos bredze...

Znowu ogladalam kremy w sklepie... z ledwoscia sie powstrzymalam przed zakupem
mowiac sobie" spokojnie chomiku spokojnie...masz duzy zapas roznych mazideł... spokojnie starczy ci na dlugo... spokojnie" rotfl

Grażyna - Czw 13 Maj, 2010 14:51

Nie ma sensu duzo specyfików kupowac, bo przeciez maja ograniczony czas ważności.

Jeśli chodzi o @, to ja obserwuję dziwne zachowania organzimu. Raz, że się męczę, bo jestem osłabiona, głowa mnie boli, co jest ewenementem u mnie, dwa, to brzuch w ogóle nie rosnie, jest płaski jak był, a boli, dawniej nie bolał, trzy, to że piersi zawsze bolały, powiekszały się, a teraz takich symptomów brak. Dzisiaj własnie ze wzgledu na @ jestem wrak człowieka. Wróciłam z pracy i powiedziałam sobie, że nic nie robię, leniuchuję. Na dodatek u mnie leje jak z cebra od rana. Chyba jest niskie cisnienie.