Galerie prac użytkowników forum - Prace LadyKingfisherg
maranta - Nie 14 Sty, 2007 20:48
Lady, pomysłowa dziewczyno, jak zwykle jestem pod wrażeniem
LadyKingfisherg - Śro 17 Sty, 2007 18:23
a to juz skonczona spodniczka do tuniczki,zabraklo mi nici wiec jest troche krotka ale na wiosne w sam raz

LadyKingfisherg - Śro 17 Sty, 2007 19:32
magdalena, z wielka checia bym ci podrzucila wzorek ale to moja szalona tworczosc stworzyla ta spodnice i nie jestem w stanie nawet sobie przypomniec jak ja ja robilam
pamietam tylko te wzorki
maranta - Śro 17 Sty, 2007 22:56
Skoro są kursy szybkiego czytania, to może nasza Lady do spółki z naszą Mao poprowadzą kursy błyskawicznego szydełkowania
Świetna spódniczka
LadyKingfisherg - Sob 20 Sty, 2007 15:50
A to juz moja sukienka,gotowa,skonczylam ja wczoraj poznym wieczorem,niestety maz jest na wyjezdzie wiec fotki na sobie zrobie troche pozniej,uzylam Perlé w kolorze turkusowym plus troszke bialej,szydelko 3mm - jak widac wykorzystalam wzor VS bo pierwotnie miala to byc spodniczka ale ze mam ich juz troche wiec bylo czas na sukienke

maranta - Sob 20 Sty, 2007 17:01
Świetna sukienka
LadyKingfisherg - Nie 21 Sty, 2007 21:44
wszystkim Wam serdecznie dziekuje za tak mile i cieple slowa
a to juz ja w sukieneczce
LadyKingfisherg - Wto 23 Sty, 2007 23:00
Elunia,
a tak to jest jak sie ma nici darowane lub ze sklepu z uzywana odzieza,zadko kiedy mozna sotkac duze ilosci tej samej nici i dlatego moja sodnica nie ma dokonczonego ostatniego rzedu a bolerku brakuje az 7 rzedow no coz jutro z rana wybieram sie raz jeszcze,moze bede miec szczescie

maranta - Śro 24 Sty, 2007 12:23
Ja nie nadążam forum przeglądać, co wdepnę w wątek Lady albo Mao albo Anusiaczka..., to mi się wydaję, że z miesiąc nie zaglądałam tyle nowości.
Kiedyś była taka dobranocka- Zaczarowany ołówek, może Sylwia też gdzieś taki ołówek dorwała, naszkicuje co chce i już to ma
A tak serio, to świetne prace
LadyKingfisherg - Śro 24 Sty, 2007 17:18
Mao, masz racje ze jakosc liczy sie bardziej jak ilosc i dlatego ja tak bardzo jestem Twoimi pracami zachwycona,moje jeszcze daleko odbiegaja od perfekcyjnosci
Grochu, to chyba jakis akryl ale z dodatkiem welny,babcia moja juz niezyjaca zostawila mi w spadku wszystkie swoje welny i nici ( zajmowala sie szyciem i robotkami recznymi profesjonalnie) ale wiekszosc z nich jest pruta wiec nie wiem dokladnie co to za typy
Jarka, prosze bardzo tu jest zdjecie i schemacik do bolerka z kola
LadyKingfisherg - Pią 26 Sty, 2007 19:15
madzia, Halkuk, mordka, Mao, Ula_K, pika15, Krakowianka, Grażyna, Hala72,
i jakos udalo mi sie skonczyc komplecik i sie w nim pokazac,na razie nie mam podszewki do spodniczki wiec spodnie sluza za nia

LadyKingfisherg - Pon 29 Sty, 2007 04:33
no to ja tak wczesniutko z rana odkurzam swoj temat (maz zaraz wyjezdza i aparat zabiera ),tak jak poprzednia sukienka poszla migiem tak z obecna sie ociagam,ale zdazylam kilka innych rzeczy zrobic,min.bolerko z mysla wlasnie do tej sukienki,poza tym skonczylam boa dla szwagierki na prezent i takie male swiecace "cos" na szyje

maranta - Pon 29 Sty, 2007 08:39
Niesamowita dziewczyna
W takich ciuszkach, to nawet o czwartej rano wygląda się uroczo
LadyKingfisherg - Pon 29 Sty, 2007 12:33
monika_b, to cos na szyi robilam z nici Luciole Anny Blatt, znalazlam jeden motek w sklepie z odzieza uzywana,to mieszanka viskozy,welny,poliamidu i poliestru a robi sie szybko jak blyskawica,robisz osiem oczek lancuszka i zamykasz w kolko,nastepnie oczkami scislymi dookola obrabiasz ale polowe,czyli wyjdzie 8 oczek i dorabiasz nastepnie kolejne kolko z 8 oczek i tak samo,robisz dlugosc jaka chcesz,nastepnie ostatnie kolko obrabiasz cale i robisz dryga czesc,dolna naszyjnika,tak zeby zakonczyc na poczatku,chyba nie zagmatwalam
Mao, Mamutka, Pani Mama, beniaka, monika_b, magdalena, szydeleczko, Halkuk, Grochu, magnolia, maranta, mordka, barbara 1, asia12,
LadyKingfisherg - Wto 30 Sty, 2007 12:32
oh,dziewczyny tak slicznie piszecie az sie rumiencow dostaje na buzi
tak mi sie spodobalo to czarne bolerko ze jeszcze biale sobie zrobilam ale troszke dluzsze juz

LadyKingfisherg - Nie 04 Lut, 2007 20:42
Gosiek, Mao, barbara 1, Dziunia, ola1996, NAJSERDECZNIEJ DZIEKUJE
no a ja juz sie moge pochwalic nowymi robotkami,bo dorwalam aparat doslownie na piec minut,wiec zamieszania bylo nie miara

torebka w stylu Alexandra McQueen i jego suknii plus kolczyki i beret w tych samych tonacjach kolorystycznych

a wszystkie te dodatki do mojego spoznionego alez jak wspanialego prezentu slubnego od kochanej mamy- suknii na drutach wzoru A.McQueen,ktora prezentowala wczesniej Lelu !!! ja jestem w tej sukience zakochana,jakbym mogla to i bym w niej spala wszystko wykonane wloczka Floria Light w kolorze przybrudzonej cegly,szydelko 3mm,4mm i 2,5mm,druty chyba nr 2 i 3
maranta - Pon 05 Lut, 2007 09:31
Rewelacja
LadyKingfisherg - Śro 07 Lut, 2007 12:24
jeszcze raz dziekuje za wszystkie pochwaly
a to juz robotka na wiosenno-letnie dni,topik z bialej Sonaty, poszlo 150g, szydelko 3mm, bardzo szybko sie robilo

LadyKingfisherg - Sob 10 Lut, 2007 18:01
DZIEKUJE SERDECZNIE WSZYSTKIM WAM ZA TAK WSPANIALE SLOWA
a to moje dwa dziela najnowsze - kolejny topik i narzuta na fotel,topik wykonany Sonata,szydelkiem 3mm, narzuta jest z bialej wloczki z odzysku,szydelko 5mm
oryginal topiku jest jeszcze z jednym doczepianym rekawem i fredzlami ale ja musze poczekac na nowa dostawe Sonaty w paczce

LadyKingfisherg - Nie 11 Lut, 2007 16:26
magnolia, barbara 1, bjanna, gabis, szyszka, stokrotne dzieki
a bedac zafascynowana "pieknymi damami" zrobilam taka oto damulke ale bedzie sluzyc w rameczce jako prezent na rocznice slubu dla brata i bratowej
maranta - Nie 11 Lut, 2007 19:57
Sylwia niczym błyskawica... świśnie, błyśnie i już mamy coś nowego i pięknego do podziwiania
Zdolniacha
LadyKingfisherg - Wto 13 Lut, 2007 08:18
to ja dorzucam nowa damulke bo jak tesciowa zobaczyla na prezent to od razu zazyczyla sobie tez taka
LadyKingfisherg - Śro 14 Lut, 2007 12:26
aga kuśmierz, barbara 1, Grochu, magdalena, Violetta21, mordka, Marwalen, ania1982, Krakowianka, Halkuk, fruzia, ola1996, gabis, madzia, elka65,
a to moja ananaskowa spodniczka mini, jest skonczona ale aparat zaliczyl znowu padake i na razie wrzucam te zdjecia co zrobilam wczoraj,wiec na zdjeciach brakuje jednej warstwy ananaskow,musze pozyczyc od kogos szybciutko to zrobie fotke juz gotowej

LadyKingfisherg - Czw 15 Lut, 2007 16:20
no to dolapujac aparat kolezanki w przelocie cyknelam zdjecie gotowej mini ananaskowej spodniczka robiona z Florii szydelkiem 3mm i jest dluga na 50cm
dziekuje Wam wszystkim za cieple i mile sercu slowa

LadyKingfisherg - Wto 20 Lut, 2007 00:37
to ja tak jeszcze szybko przed pojsciem spac wstawie najnowsze dzilo,dopiero co skonczone,zrobione dzisiaj wieczorkiem,wloczka wloska Van Gogh,szydelko 4mm wiec szybko szlo
za wszytskie komentarze stokrotne dzieki
|
|
|