To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Problemy, pytania - tuniuka w literę A

mama72 - Nie 04 Mar, 2012 23:20
Temat postu: tuniuka w literę A
Poszukuję na szydełko na nieco z nadwagą nastolatki wzoru na tunikę w kształcie litery A znalazłam to ale nie kumam góry http://radikal.ru/F/s004....ed43db.jpg.html
guzanna - Nie 04 Mar, 2012 23:34

Nie masz schematu karczka. Jest tu. Też mi się podoba Smile
mama72 - Pon 05 Mar, 2012 11:10
Temat postu: guzanna
Bardzo pomogłaś, za to plusik wysłałam , a wiesz jak to łączyć? i z czego zrobić bo wymyśliłam tuniczkę na bal szóstoklasistów
guzanna - Pon 05 Mar, 2012 13:14

Dzięki za plusik kwiatek dla ciebie Z Twojej części schematu wynika, że karczek musi mieć taka średnice, by wystarczyło na przód, tył i rękawki. Trzeba mierzyć przez zakładanie na modelkę. Dalej robi się naokoło. Zobacz na zdjęciu: przód i tył jest kontynuacją całości , a pod pachami trzeba dorobić tyle oczek łańcuszka, żeby rozmiar był na córkę. Tym łańcuszkiem reguluje się ilość raportów, czyli tych pasów pionowych. Opis jest na rozmiar 42. Po zrobieniu łańcuszka pod pachami tez trzeba przymierzyć i po kilku rzędach wzoru także przymiarka. Nie obejdzie sie bez prucia, ale to jest wkalkulowane w efekt pracy.
A nici? Nie wiem, z czego lubisz najbardziej robić. Dziewczyny na forum polecają różne nitki. Na lato najlepsza będzie bawełna - maxi, almina lub coś innego.

mama72 - Pon 05 Mar, 2012 13:36

dzięki, nie chcę się ograniczać ale jeśli macie tunikę w literę A to ja bardzo reflektuje na opis. trochę się obawiam tej kreacji. olaboga
Awenturyn - Pon 05 Mar, 2012 15:30

mama72 ja robiłam kilka takich tunik/kamizelek ale na chłodniejsze dni
i mam w swoich zbiorach troche schematów więc jeśli jesteś zainteresowana to prosze podaj mi maila na pv