Nasze prace - chwalimy się - Pierwsze prace decu ciapary
ciapara - Wto 07 Lut, 2012 20:00 Temat postu: Pierwsze prace decu ciapary Poniewaz troszkę tworzę w decu a nie wszyscy zagladaja do galerii ogolnej zachęcona przez nule zakladam swoj watek decu w odpowiednim dziale.
moje prace decu mozna zobaczyc tutaj
mniej wiecej pokazane sa po kolei
https://picasaweb.google.com/115737801058355099644/Decu?authkey=Gv1sRgCKmivM-83M_qXw
ostatnio powstala taka taca
Awenturyn - Śro 08 Lut, 2012 04:14
obejrzałam albumik - jednym słowem ślicznosci
ja oczywiście "wzdycham" do przybornika ze słonecznikiem
beti9 - Śro 08 Lut, 2012 10:50
Śliczne rzeczy. Najbardziej podobają mi się donice
Kazimiera - Śro 08 Lut, 2012 11:00
Wszystko piękne
nula - Śro 08 Lut, 2012 16:38
| ciapara napisał/a: | | zachęcona przez nule zakladam swoj watek decu w odpowiednim dziale. |
grzeczna dziewczynka !!!
| ciapara napisał/a: | | a nie wszyscy zagladaja do galerii ogolnej |
i własnie o to chodzi....
ktoś mi kiedyś napisał, że interesuje się głównie decu i nie jest w stanie wyławiać tych prac z ogólnych galerii....
co mi przypomina, że swój wątek też chyba w takim razie powinnam tu uzupełnić
ciapara - Śro 08 Lut, 2012 20:47
Bardzo sie ciesze ze Wam sie podobaja. Zachęcona, dzisiaj popelnilam szafeczke decu
ciapara - Sob 11 Lut, 2012 16:55
Coś do kompletu do tacy
Zapraszam do obejrzenia
http://mojerobotkowanie.b...ej-odsonie.html
nula - Sob 11 Lut, 2012 20:42
ciapara, jak ja Ci zazdroszczę tych komódek !!!!
normalnie chora jestem na taką
ślicznie Ci wyszła !!!
ciapara - Sob 11 Lut, 2012 20:45
nula, fiu fiu pochwala z Twoich ust...
Pracuje nad równoscia lakieru... mam z tym problem.... jakieś zmarszczki mi wychodzą mimo że pierwotnie równo rozłożona była serwetka....
nula - Nie 12 Lut, 2012 07:56
| ciapara napisał/a: | | jakieś zmarszczki mi wychodzą mimo że pierwotnie równo rozłożona była serwetka.... |
wszystkie nierówności w końcu da się zeszlifować - tylko trochę cierpliwości to wymaga i dużo warstw lakieru
bo rozumiem , że szlifujesz w czasie lakierowania ?
ciapara - Nie 12 Lut, 2012 11:45
Nie. Robilam proby, ale srednio mi wychodzilo... tak to jest jak sie jest samoukiem...wie sie ze cos trzeba ale juz jak?... nie zawsze...
nula - Nie 12 Lut, 2012 14:07
po prostu musisz przecierać papierem ściernym przedmiot w trakcie lakierowania...
(ja zaczynam po trzeciej warstwie lakieru - potem szlifuję po każdych kolejnych dwóch warstwach)
drobniutkim papierem - ja akurat używam gąbek ściernych
ale jeżeli papier to drobniutki - i po prostu z wyczuciem szlifujesz - w ten sposób naprawdę da się zniwelować nierówności !
tylko lakier bardzo dobrze wyschnięty !!!
bez tego nigdy nie będziesz miała idealnie gładkiej pracy
i nic się nie bój - pamiętam jak na początku nie miałam odwagi potraktować pracy papierem
ciapara - Nie 12 Lut, 2012 14:52
Haniu dziekuje a te gabki scierne to jak wygladaja???
nula - Nie 12 Lut, 2012 17:49
proszę bardzo - zobacz tutaj
http://serwetnik.pl/default.asp?kat=45437
im wyższa cyfra tym drobniejsze ziarno - warto mieć różne - te grubsze do szlifowania surowego drewna a te drobniutkie właśnie do lakieru.
Ja kupuję w Castoramie - chyba nawet są tańsze
naprawdę polecam
ciapara - Pon 23 Kwi, 2012 15:49
Coś nowego:-)
Więcej info na blogu
Awenturyn - Pon 23 Kwi, 2012 16:13
ciapara - Nie 20 Maj, 2012 13:19
Popełniłam pudełeczko dla Biety
Dżastii - Nie 20 Maj, 2012 18:44
Przepiękne
jadzia59o - Pon 21 Maj, 2012 17:05
śliczne
nula - Pon 21 Maj, 2012 19:05
Pozostaje tylko zazdrościć Biecie takiego cudeńka !
śliczne pudełeczko
Szachrajka - Pon 21 Maj, 2012 21:57
Fiu,fiu!Pięknie się prezentuje-podoba mi się
ciapara - Wto 22 Maj, 2012 07:08
Dżastii, jadzia59o, nula, Szachrajka, dziękuję
Mam do ozdobienia jeszcze 3 drewniane rzeczy ale koncepcji na nie na razie nie mam muszą odleżeć swoje i mocy urzędowej nabrać.
Kelmuska - Wto 22 Maj, 2012 09:01
Ciapara widzę, że Ty to jesteś wszechstronnie uzdolniona no i bardzo pomysłowa. Super to pudełeczko
ciapara - Wto 22 Maj, 2012 09:24
Kelmuska, dziękuję, dziękuję Lubie sobie pobawić się twórczo. Kiedys uwielbialam plastyke. Deku to troszke takie zajęcie pod plastykę podchodzące. Fajnie się można pobawić.
Generalnie ciągnie mnie wkomponowywanie elementów z serwetek we własne tła. Te kropki to takie pierwsze niesmiałe zabawy. Siedząc w zabytkowym kosciele podziwiałam pomalowane kolumny. Kolor malunku mial udawac zyłki w marmurze. Bylam tym urzeczona i chodzi mi po glowie takie wkomponowanie zyłek w ... hm...coś...jeszcze nie wiem co bo mysl jest na etapie kołatania się po głowie....
Kelmuska - Wto 22 Maj, 2012 14:09
Pokazuj, pokazuj te swoje dzieła. Ja niestety nie nadaję się do tej techniki i nie próbuj mnie czasami namawiać, wystarczy, że zaczynam poznawać maszynę do szycia, to dla mnie duuuuuuuuuuuuuże wyzwanie.
|
|
|