To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Problemy, pytania - [szydełko] Sukieneczka do chrztu

wiola29 - Śro 18 Sty, 2012 09:49
Temat postu: [szydełko] Sukieneczka do chrztu
Witam jestem początującą szydełko maniaczką i potrzebuję pomocy nie potrafie rozpisać wzoru pewnej sukienki http://allegro.pl/piekny-...2056758415.html bardzo chciałam zrobić chrześniacce ale nie potrafie bez wzoru proszę o pomoc .Pozdrawiam serdecznie
barbara 1 - Śro 18 Sty, 2012 10:22

Wzór masz prosty
Czapka i sweterek z siatki,czyli słupek dwa lub jedno oczko łancuszka i słupek i tak cały czas,wykonczenie to muszelki(np. w jednym oczku łańcuszka robisz np. 5 słupków,i oczko scisłe np. w co 4 oczko łańcuszka itd. do końca.
do sukienki narysuję Ci pózniej wzór

wiola29 - Śro 18 Sty, 2012 10:33

Super dziękuję bardzo za pomoc i czekam na wzór
hopla

barbara 1 - Śro 18 Sty, 2012 10:40

Viola postaram się wszystko rozrysować,włącznie ze sweterkiem i czapką,tylko musisz sie uzbroić w cierpliwość bo to trochę potrwa,nie wczesniej dam fotki jak wieczorem
wiola29 - Śro 18 Sty, 2012 11:04

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam wesoło mi
barbara 1 - Śro 18 Sty, 2012 14:51

No widzisz miało być na wieczór a jest teraz
Fotka jest mało czytelna mogę się tylko mylić w ilosci słupków,ale to mały pikuś
Łańcuszek początkowy nie wiem na ile oczek łańcuszka trzeba zrobić.Zrób taki aby na nim umiescić 24 motywy wzoru,tu musisz robic metodą prób i błedów aż się uda.
Schemat zrobiłam odręczny połowy sukienki(jak coś nie będziesz wiedzieć to pytaj śmiało)

w dalszej częsci sukienki napisałam na schemacie,że podejrzewam,że tam są słupki reiefowe.Cos na ten temat masz tutaj
http://fascinata.blox.pl/...-reliefowy.html
jak nie dasz rady to zrób normalny słupek
A ten następny(no może nie schemat,ale uwagi),to sweterek i czapka

I to by było na tyle.
Jak już zrobisz komplecik to koniecznie nam pokaż

wiola29 - Czw 19 Sty, 2012 20:15

Dziękuję bardzo i zaraz się biorę za robotę .Pozdrawiam serdecznie brawo