Problemy, pytania - splot/schemat na męski szalik
niciunka - Śro 16 Lis, 2011 17:22 Temat postu: splot/schemat na męski szalik Drogie Panie
nie mam jeszcze dużej wprawy ani wyobraźni szydełkowej i ciężko mi samej wymyślić jakiś ładny i praktyczny a zarazem niebyt trudny w wykonaniu wzór męskiego szalika, dlatego bardzo proszę Was o pomoc i dobrą radę
Szalik jeśli się uda będzie prezentem świątecznym.
Bardzo liczę na propozycje i z góry za nie dziękuje
ela3s - Śro 16 Lis, 2011 17:52
oj z szydełkowym wzorem na męski szalik jest całkiem trudno...
przychodzi mi do głowy splot z owiniętym słupkiem od tyłu-brzmi dość głupio,ale robiąc słupkami rząd po prawej stronie , na lewej wbijasz szydełko nie w górną część słupka tylko robisz to owijając słupek-na lewej wychodzi na gładko a na prawej stronie wychodzą poprzeczne uwypuklone paski
jest też druga wersja z paskami wzdłuż ale jeszcze tym wzorem nie dziubałam
Awenturyn - Śro 16 Lis, 2011 18:21
elu pewnie chodzi ci o wzór reliefowy - przyznam dośc ciekawy i na szalik w sam raz
Grażyna - Śro 16 Lis, 2011 19:58
Może taki:

mala100gosia - Śro 16 Lis, 2011 20:14
niciunka, rzuć okiem tu:
https://picasaweb.google.com/111396880231987253813/DlaPanow#
w tym albumie są co prawda różne meskie i unisex ciuszki i akcesoria, ale a nóż któryś z wzorów np. swetra cie zainspiruje przy ciekawej np. melanżowej włóczce można zrobić szalik najprostrzymi słupkami i tez wyjdzie fajnie.
acha i jeszcze uwaga tchniczna -> warto zapytać czy osoba, dla której isę napracujesz nie ma uczulenia np. na wełne bo ja tak zaczełam szalik dla chłopaka, a ostatnio mimochodem dowiedziałam się, ze ma alergie na włókna zwierzęce
|
|
|