Problemy, pytania - [szydełko] Pęczki poziome? jak zrobić
72meryl - Wto 29 Mar, 2011 12:31 Temat postu: [szydełko] Pęczki poziome? jak zrobić Witam juz od jakiegoś czasu przeglądam forum, które jest dla mnie skarbnicą wiedzy i pomysłów.
Chciałam prosić o pomoc zaczęłam robić czapkę i utknęłam w miejscu gdzie jest motyw pęczka ale w poziomie między dwoma słupkami kojarzy mi się to z wzorem "wisienki".
Zdjęcia postaram się wkleić wieczorem bo trudno zrozumieć co autorka maiła na myśli
ciapara - Wto 29 Mar, 2011 18:05
NIe widze schematu a to faktycznie ułatwiłoby sprawe...
Ale spróbujmy ruszyc temat z opisu
Z tego co wywnioskowalam to zrobilabym to tak
słupek wbity i osadzony jak rozumiem w rzedzie i teraz przechodzimy do "wisienki" zrobiłabym 2 oczka łancuszka i wbila w miejsce skad łancuszek wychodzi 1 słupek i nie przerabiajac go do konca drugi słupek nastepnie przerobila to co mam na szydełku a powinnam miec 2 oczka łancuszka i 2 słupki. Na moje oko powinna wyjsc wisienka i znowu robimy słupek osadzajac w rzedzie ponizej i dalej... wisienke czyli taki peczek poziomo
Z pewnoscia jakbym zobaczyla albo czapke albo schemat byloby łatwiej.
Powodzenia.
72meryl - Śro 30 Mar, 2011 10:41
Dziękuje bardzo za odpowiedź faktycznie jest to dokładnie tak jak opisałaś. Udało mi się dojść do tego metoda prób i błędów właśnie. Zdjęcia nie dorzuciłam bo mi się ostatnio trudno dogadać z fotosikiem
|
|
|