To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

inne - Freeform crochet

koliberart - Pon 14 Lut, 2011 21:47
Temat postu: Freeform crochet
Witam Was bardzo serdecznie, od wielu lat szydełkuję i na drutach robię, ale freeform chochet to moja pasja od kilku lat. Póki co, to oślą łączkę widzę w temacie poruszania się na forum.... ale za namową przyjaciółki, postanowiłam z lasu gęstego wyjść. sztrikuję
Mam nadzieję, że ten sposób szydełkowania spodoba się i Wam... chętnie radą służę. papa

Ewa P - Pon 14 Lut, 2011 22:05

Jestem pod wrażeniem.... a płaszczyk - rewelacyjny brawo
Czy można obejrzeć więcej Twoich prac ?

Dodam jeszcze, że to świetny sposób na wykorzystanie resztek włóczki

koliberart - Pon 14 Lut, 2011 22:39

Dzięki wielkie za dodanie otuchy, póki co wystawiam część prac na fotosiku, część jest w unikalnych.... powstaje jeszcze moje www....- ale to trochę potrwa..... cmoknięcie
Eva_31 - Wto 15 Lut, 2011 12:18

koliberart, Piekne rzeczy robisz...płaszcz i ta siwa kamizelka to juz całkiem dech zapiera... brawo brawo brawo
Sal - Wto 15 Lut, 2011 15:20

Przecudne!

Boze spraw, zeby mi sie chcialo tak dziubdziac, jak mi sie nie chce Wink.

Szczerze podziwiam.

koliberart - Wto 15 Lut, 2011 15:35

Dzięki śliczne, hopla to dziubdzianie pożera wprawdzie każdą wolną chwilę, ale korzyść jest taka, że można kawałek robótki zabierać ze sobą wszędzie, więcej czasu można wygospodarować. Pozdrawiam serdecznie,
Awenturyn - Wto 15 Lut, 2011 18:18

bardzo orginalne brawo brawo
Paddington - Śro 16 Lut, 2011 10:09

bardzo ciekawy i oryginalny pomysł Smile Piękne efekty końcowe cool Mam wrażenie że wymaga to bardzo dużo pracy i przede wszystkim artystycznej duszy a Ty ją z pewnością masz (wnioskuję po podziwianych dziełach) cmok
beti9 - Śro 16 Lut, 2011 12:25

Przepiękne prace i bardzo oryginalne brawo brawo Wymagają na pewno dużo cierpliwości. Jak dla mnie to czarna magia. Szczerze podziwiam.

Co do forum to szybciutko opanujesz go, ja z początku też miałam problemy radocha

koliberart - Śro 16 Lut, 2011 14:59

Każde dzierganie wymaga cierpliwości, zwłaszcza jak oczka liczyć trzeba i pilnować wzoru. Free form crochet jest bardziej spontaniczny ale mniej przewidywalny.... nigdy nie wiem jaki będzie końcowy efekt. Dziś zaczęłam nowy projekt Smile
Dziękuję Wam za miłe słowa- teraz wiem, że warto cmoknięcie

grahasil - Śro 16 Lut, 2011 20:51

Brak mi słów uznania. Robisz fantastyczną robotę, a płaszczyk - rewelacja brawo

----------------------------------
www.grahasil.blogspot.com

jaga48 - Śro 16 Lut, 2011 21:22

Dzubaj nowe projekty, cudeńka!!! Podziwiam!!!
koliberart - Czw 17 Lut, 2011 20:32

Grahasil, oglądałam Twoje dzieła... i dech zapiera. Taką koronkę to ja z dzieciństwa pamiętam, jakoś tak wyszło, że w genach nie odziedziczyłam takich umiejętności.... to najwyższa półka robienia na drutach, jestem pełna podziwu!
JA TEŻ TAK CHCĘ! cmoknięcie

koliberart - Czw 17 Lut, 2011 20:46

Mam nadzieję, że znajdę jeszcze bratnią duszyczkę, z którą doświadczenia we freeformie będę mogła wymieniać. Wrzucając to hasło na przeglądarkę, żadna polska stronka się nie wyświetla, :........ Nie wierzę, że tylko ja na tym punkcie oszalałam zupełnie....... Cudeńka robią na świecie Smile
Dziękuję wszystkim za wsparcie, koliber

makramka - Pią 18 Lut, 2011 09:53

Świetne wyczucie formy i kolorów cool i wspaniale opanowany warsztat koronki irlandzkiej .Umnie znajdziesz makramę szydełkową, podobno też dość rzadkie zjawisko więc może będziemy się wsólnie wspierać .Pozdrawiam wesoło mi cmoknięcie
Ada - Pią 18 Lut, 2011 15:07

koliberart napisał/a:
Mam nadzieję, że znajdę jeszcze bratnią duszyczkę, z którą doświadczenia we freeformie będę mogła wymieniać. Wrzucając to hasło na przeglądarkę, żadna polska stronka się nie wyświetla, :........ Nie wierzę, że tylko ja na tym punkcie oszalałam zupełnie....... Cudeńka robią na świecie Smile
Dziękuję wszystkim za wsparcie, koliber

Sliczne rzeczy robisz, ale źle umieściłaś swój post, bo w "konkursach i wymiankach". Tu rzadko się zagląda. Maniaczki szydełka są w dziale SZYDEŁKO i pewnie tam większe byłoby zainteresowanie.
Ja bardziej wolę druty i dlatego rzadko zaglądam do szydełka i pewnie jest na odwrót.

Ada - Pią 18 Lut, 2011 20:48

Ania, nie przejmuj się. Napisz, proszę na PW do którejś z moderatorek, to przeniosa cały temat. W "szydełku" pewnie się ucieszą.
koliberart - Pią 18 Lut, 2011 22:35

Ada, Ale dajesz "czadu" z tymi drutami.... te koronki to C U D E Ń K A ! ja w ten deseń "zgrzeszyłam" kilka razy, ale tylko jako wykończenia do bluzek i..... nie dla mnie dzierganie w takim skupieniu, podziwiam szczerze!!! radocha kiedyś zupełnie nieźle wychodziły mi wrabiane wzory- jak córki małe były.... fajne czasy, Smile) Dzięki Skarbie, cmoknięcie napisałam:), pozdrawiam cieplutko!!!! idę na imprezę
anza87 - Pią 18 Lut, 2011 23:53

Przy płaszczyku szczęka opadła mi na podłogę - jest cudowny! brawo Podziwiam...
saba52 - Sob 19 Lut, 2011 00:05

koliberart, Ale cuda robisz uklon uklon uklon
saba52 - Sob 19 Lut, 2011 00:16

koliberart, Zajrzyj tu https://picasaweb.google.com/olgemini86
koliberart - Sob 19 Lut, 2011 21:54

saba52, Witaj, ten link bliżej ma do koronki irlandzkiej niż do freeform crochet....
Tu nieco inaczej "gospodaruje" się przestrzenią. Wzór nie jest płaski jak w tradycyjnej koronce- koniakowskiej czy irlandzkiej- choć podobne są moduły, z których się całość robi. Dodatkowo część robótki jest wypukła, no i nie obowiązują tylko słupki i półsłupki. Podstawowym elementem jest scrumble, przeważnie w wielkości dłoni, robione z różnych motywów i oczywiście obowiązkowo bulliony, (takie małe kwiatuszki robione słupkami motkowymi), ale zabawa jest przy tym przednia, polecam! bye bye

saba52 - Sob 19 Lut, 2011 22:31

koliberart, Hej
O rety połowy nie rozumiem :)nigdy sie z tym nie spotkałam.Daj jakiś namiar żebym to mogła ogarnąć!

Magda2702 - Nie 20 Lut, 2011 08:27

Piękne!!!
Tylko nigdzie nie mogę się dopatrzeć tych ciuszków o których piszą dziewczyny. Gdzie ich znajdę?

Magda2702 - Nie 20 Lut, 2011 08:29

Teraz ja jestem oslica! Znalazłam! Cudne!