Porady babuni - [ pomoc] Guziki
anulka - Pon 30 Sie, 2010 09:26 Temat postu: [ pomoc] Guziki Witam
Mam taki mały problem. Ostatnio zepsuł mi się guzik w spodniach. No i niby nic strasznego, bo przecież mam zapasowy. Tak! Ale problem polega na tym, że owy guzik składa się aż z czterech części i nie mam bladego pojęcia jak je połączyć i przyczepić do spodni. Może któraś z Was robiła już coś takiego? Bardzo proszę o pomoc. Załączam zdjęcia wszystkich części guzika ;p. Z góry Wam dziękuję.
dom_Klary - Pon 30 Sie, 2010 09:32
A maszynkę do tych guziczków Anulka posiada? Bez maszynki trzeba młotka użyć...
Pozdrawiam www.domklary.pl
anulka - Pon 30 Sie, 2010 09:34
Tak, maszynkę mam. O dziwo! To znaczy takie jakby kombinerki do tego typu guzików. To chyba o to chodzi?
dom_Klary - Pon 30 Sie, 2010 18:52
Dokładnie! Takie przyrządy były swojego czasu w Lidlu, kupiłam, ale jeszcze mnie nie napadło, coby cosik tym uatrakcyjniać
www.domklary.pl
anulka - Wto 31 Sie, 2010 12:03
No tak, ale to, że mam przyrząd niestety nic nie zmienia. Nadal nie wiem jak ten guzik połączyć w jedną całość... Bo ja blondynka jestem ;P
ciapara - Wto 14 Gru, 2010 12:23
Pewnie temat juz nie aktualny ale jak przyjrzalam sie zdjeciu to ja tam widze dwa komplety. Jeden to jest nit ozdobny i mocowanie do niego i to jest ta krotsza koncowka.
A drugi to guzik i mocowanie do niego. Teraz wystarczy to zlozyc z materialem posrodku, walnac odpowiednio młotkiem i mamy i guzik zlozony w spodniach i zapasowy nit ozdobny... do zamocowania gdzie nam sie podoba...
|
|
|