Frywolitki - [frywolitki] Ręcznie farbowane kordonki Patrycji :)
zabencia - Wto 06 Kwi, 2010 15:26 Temat postu: [frywolitki] Ręcznie farbowane kordonki Patrycji :) Uwielbiam melanże - w tym także te wariackie połączenia kolorów, które na pierwszy rzut oka wydają się nie do połączenia. Widać zresztą po moich pracach, że bardzo rzadko robię coś w bieli, która owszem jest piękna, ale przecież tyle barwnych kolorów jest dostępnych i równie pięknie prezentują się w robótkach. W pogoni za oryginalnymi i dziwnymi połączeniami kolorów postanowiłam wreszcie samej spróbować ręcznego farbowania kordonków. Podsumowanie moich eksperymentów nasuwa mi się tylko jedno: wpadłam jak śliwka w kompot i na pewno powstanie jeszcze wiele melanży mojej produkcji
Bazowy kordonek to biała Aida 20, a do farbowania użyłam barwników do tkanin. Z pofarbowanych kordonków zrobiłam małe frywolitkowe elementy, aby pokazać jak się rozkładają kolory w robótce. Oto rezultaty:
Kolejne pasma się suszą i grzecznie czekają na prezentację
lamika88 - Wto 06 Kwi, 2010 15:33
Wychodzą Ci fantastycznie
Violetta21 - Wto 06 Kwi, 2010 17:21
rewelacyjnie wychodzą
Madzia - Wto 06 Kwi, 2010 17:57
Rewelacja!!!!!!!!!!! Świetny pomysł na braki w pasmanterii i oryginalne niteczki!
zabencia - Wto 06 Kwi, 2010 18:03
lamika88, Violetta21, Madzia - dziękuję
Madzia - niestety w pasmanteriach (zarówno polskich jak i irlandzkich) jest bardzo ubogi wybór fajnych kolorowych niteczek, ale dzięki samodzielnemu farbowaniu mam nieograniczony wybór kolorów
ania_b - Wto 06 Kwi, 2010 20:18
Rewelacyjne. Czekam niecierpliwie na następne. Uwielbiam melanże przeogromnie, ale doba za krótka na wszystko, więc nawet nie wchodzę w farbowanie. Będę tylko zazdrośnie (pozytywnie podglądać twój wątek.
Phoebe - Wto 06 Kwi, 2010 20:39
zabencia, SUPER! Zazdraszczam Ci! (pozytywnie )
ja marze o takich niteczkach! ale w pasmanteriach niestety brak... tez myslalam o farbowaniu - ale brak mi czasu i malz chyba by mnie "eksmitowal" razem z farbami
czekam na te schnace!
ewbas - Wto 06 Kwi, 2010 20:47
wynik rewelacyjny!
zabencia - Wto 06 Kwi, 2010 20:57
ania_b, Phoebe, ewbas - dziękuję
Bardzo się cieszę, że się Wam niteczki podobają Już kombinuję z nowymi wariacjami kolorystycznymi. Żałuję, że wzięłam z pl niewiele kolorów, bo raptem tylko 10. Teraz, gdy farbuję nici, okazało się, że byłyby mi potrzebne kolory na które normalnie bym nie spojrzała jak np. różowy Jak narazie kombinuję z tego co mam, efekty już niedługo
nula - Wto 06 Kwi, 2010 20:59
zabencia, kobieto - czy Ty myślisz , że ja mam za dużo czasu ?????
A kusisz tym farbowaniem, oj kusisz !!!
| ania_b napisał/a: | | Uwielbiam melanże przeogromnie, ale doba za krótka na wszystko, więc nawet nie wchodzę w farbowanie. |
No to tak jak ja !!!!
Ale nie wiem czy w końcu się kiedyś nie skuszę
zabencia, Wyszły Ci te niteczki cudownie !!!!
zabencia - Wto 06 Kwi, 2010 21:05
nula kuszę, bo to świetna zabawa, a efekty takie kolorowe
nula - Śro 07 Kwi, 2010 14:41
| zabencia napisał/a: | | kuszę, bo to świetna zabawa, |
no, w to akurat nie wątpię !!!
uwielbiam takie zajęcia tylko kiedy ????? !!!!!!
ja już prawie nie sypiam
ale kuś dalej - te niteczki do mnie przemawiają !!!
zabencia - Śro 07 Kwi, 2010 17:22
| nula napisał/a: |
ale kuś dalej - te niteczki do mnie przemawiają !!!  |
Będę kusić tylko niech dobrze wyschną następne pasma
A w sekrecie zdradzę, że kolejne będą jeszcze bardziej kolorowe, bo właśnie czekam na wczorajsze zamówione nowe barwniki....25 nowych kolorów
Poranna - Śro 07 Kwi, 2010 17:46
cóż za tęczowe niteczki! jak przyjemnie by było nosić naszyjniki czy kolczyki w tak ślicznych kolorach, szczególnie latem no nie omieszkam spróbować tej zabawy
świetna robota, Patrycja i dzięki za instrukcje raz jeszcze!
Phoebe - Śro 07 Kwi, 2010 20:06
Poranna, jak sie naumiesz to zapisuje sie do Ciebie na szkolenie latem
kurcze zabencia, ja juz z nogi na noge przeskakuje... TYLE kolorow! lubie melanze!
Poranna - Śro 07 Kwi, 2010 20:35
| Phoebe napisał/a: | | Poranna, jak sie naumiesz to zapisuje sie do Ciebie na szkolenie latem |
dobdzie
ale może dobrze mi pójdzie, to najwyżej powysyłam Ci jakieś próbki przed latem
zabencia - Śro 07 Kwi, 2010 22:04
| Poranna napisał/a: | cóż za tęczowe niteczki! jak przyjemnie by było nosić naszyjniki czy kolczyki w tak ślicznych kolorach, szczególnie latem  |
Dokładnie takie będą miały przeznaczenie - letnie kolczyki do zwiewnych sukienek
| Poranna napisał/a: | świetna robota, Patrycja i dzięki za instrukcje raz jeszcze! |
Dziękuję i cała przyjemność po mojej stronie
| Phoebe napisał/a: | kurcze zabencia, ja juz z nogi na noge przeskakuje... TYLE kolorow! lubie melanze! |
Ja też nie mogę się doczekać tej paczki - tyle kolorów i tyle możliwych zestawień
gosias - Śro 07 Kwi, 2010 22:24
zabencia, ekstra
rogalm1 - Czw 08 Kwi, 2010 12:38
No to już wiem co będę robić w wakacje! Jestem zachwycona!
zabencia - Czw 08 Kwi, 2010 12:39
gosias, rogalm1 - super, że się Wam podobają kolorowe niteczki
kasia123 - Czw 08 Kwi, 2010 20:00
Ale piękne kolorki wyczarowałaś, super. Może i kiedyś ja się skuszę i spróbuje.
zabencia - Pią 09 Kwi, 2010 20:35
kasia123 - dziękuję
Zgodnie z obietnicą wrzucam kolejne pofarbowane pasemka. Tym razem kolory w trochę "spokojniejszej" tonacji
Phoebe - Pią 09 Kwi, 2010 20:49
tez chce miec takie niteczki!
Poranna - Pią 09 Kwi, 2010 20:54
klasa!!!
kasia123 - Pią 09 Kwi, 2010 21:00
| Phoebe napisał/a: | tez chce miec takie niteczki! |
Ja też.
|
|
|