To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - [ richelieu] Richelieu Nikusa

Nikus4 - Sob 26 Gru, 2009 09:36
Temat postu: [ richelieu] Richelieu Nikusa
Haft to moja pasja od wielu lat. Wyszywałam różnymi technikami: krzyżykami, ściegiem płaskim a także richelieu. Obecnie najwięcej czasu poświęcam hardangerowi, ale chciałam Wam pokazać kilka prac z mojej kolekcji. Dziś pokażę obrus, któremu chyba najwięcej poświęciłam czasu:

I zbliżenie:

śnieżka

Anisa - Sob 26 Gru, 2009 12:43

Dużo masz jeszcze takich piękności? jeśli tak to pokaż proszę. Ja staję pierwsza w kolejce aby nacieszyć oczy, bo obrus jest piękny cool
buziaczek - Sob 26 Gru, 2009 13:05

przepiękny obrus brawo cool czekamy na zdjęcia pozostałych haftów brawo cool
gosias - Nie 27 Gru, 2009 14:36

Nikus4, Smile przepiękny obrus cool cool cool brawo brawo brawo uklon uklon uklon
anna.pluta1 - Nie 27 Gru, 2009 15:14

brawo brawo brawo brawo
alienor - Nie 27 Gru, 2009 15:23

Piękny obrus cool cool cool
halszka - Nie 27 Gru, 2009 18:22
Temat postu: Re: Richelieu Nikusa
cyt ...Dziś pokażę obrus, któremu chyba najwięcej poświęciłam czasu:...

- i warto było ten czas " zmarnować " brawo brawo brawo

LidkaM - Nie 27 Gru, 2009 22:42

Szukam zębów.

Cudo, nie obrus.

makneta - Nie 27 Gru, 2009 23:49

Nikus, następne cuda tutaj nam pokazujesz. Wielkie brawo brawo brawo
ida - Pon 28 Gru, 2009 13:16

Uwielbiam haft richelieu - oczywiście oglądać bo robić jakby mniej Smile
Śliczny wzór, masa pracy i efekt wspaniały!
Gratuluję zdolności, wytrwałości i.... oczu brawo

Eva_31 - Pon 28 Gru, 2009 13:31

Przepiękny,czekam na więcej... brawo
guzanna - Pon 28 Gru, 2009 14:12

Coś pięknego! Robiłam i ja serwety richelieu, ale oczy już nie te, więc wolę drutować.
Nikus, pokaz nam jeszcze coś z tych cudownych zapasów Smile

Nikus4 - Pon 28 Gru, 2009 19:38

Dziękuję dziewczyny cmoknięcie ja już oczy też mam nie tak zdrowe ale jeszcze nie jest tak źle. Gorzej z ręcami ale nie poddaje się. Znalazłam jeszcze jedno zdjęcie innego obrusa, oto on. Resztę muszę sfotografować ale to już po Nowym Roku:

bye

gosias - Pon 28 Gru, 2009 22:09

Nikus4, Smile szczęka mi opadła... gdzie moje zęby????? Wink

Super, super i jeszcze raz super cool cool cool cool brawo brawo brawo brawo uklon uklon uklon uklon

malgosp - Pon 28 Gru, 2009 22:30

Gratuluję zdolności i pięknych obrusów uklon
tu http://www.galeriagosi.republika.pl/babielato.html jest tylko jeden, ale ich autorka zaprezentowała kilka sztuk,aż buzie miałyśmy otwarte z wrażenia, bo na żywo robiły piorunujące wrażenie

gosias - Wto 29 Gru, 2009 06:39

malgosp, rzeczywiście piękny obrus uklon uklon uklon
Anisa - Wto 29 Gru, 2009 10:17

Nikus4, śliczny obrus brawo Czy ja dobrze widzę, że pomiędzy tymi kwadratami są koronkowe wstawki?
Nikus4 - Wto 29 Gru, 2009 13:09

Tak Anisa. Cały obrus składa się z kwadratów a pomiędzy nimi jest wszysta koronka. A na kwadratach oczywiście haft. Jeszcze raz dziękuje, miło jak się podoba czyjaś praca?! hopla cmoknięcie bye
makneta - Wto 29 Gru, 2009 13:50

Nikus, przepiękny obrus. Bardzo fajny pomysł z tymi wstawkami z koronki. brawo brawo brawo
ewbas - Czw 21 Sty, 2010 10:15

Nikus4, Prześliczny obrus, i jaki ogromny, dużo czasu na pewno trwało wykonanie takiego cuda.
brawo brawo

Nikus4 - Czw 21 Sty, 2010 12:06

O! tak wyszywałam dosyć długo! cmoknięcie
antosia - Nie 14 Mar, 2010 01:53

Nikus4 też uwielbiam haft richelieu, ale nigdy nie zabierałam się za tak duże rzeczy jak obrus. Szczerze podziwiam obydwie Twoje prace, nie było by mnie stać na wykonanie takich ogromniastych rzeczy i takich pracochłonnych. Nie mówię tu oczywiście o finansowej stronie...
Chętnie zobaczę jeszcze inne, w szufladach pewnie jest tego sporo. Obiecałaś w którymś poście, że w nowym roku pokażesz następne. Będę tu zaglądać.