Pogaduszki - WYSTAWA w Redzie
alik - Sob 31 Paź, 2009 11:14 Temat postu: WYSTAWA w Redzie Witajcie! Wiem,że nie jest to miejsce na ogłoszenie o wystawie, ale na strony z informacją o wystawie wchodzi chyba niewiele osób. Postanowiłam, że w poszczególnych działach wstawię tą informację i mam nadzieję,że nikt nie będzie mi miał tego za złe.
W marcu planowana jest wystawa dla rękodzieła. Organizatorem jest stowarzyszenie "KUNSZT" z Redy.Chcielibyśmy pokazać jak najwięcej technik, dlatego moja prośba o kontakt do mnie osób, które chciałyby się pochwalić swoimi pracami. Mamy już haft krzyżykowy, kaszubski, decoupage, wiklinę papierową, biżuterię, szydełko i frywolitki, czekamy na inne techniki, ale oczywiście te w/w też mogą się powtórzyć.
Celina - Sob 31 Paź, 2009 15:12
witam
poszła wiadomość do Redy może ktoś się zgłosi z moich znajomych
alik - Sob 31 Paź, 2009 15:21
Dziękuję! Będę czekała na wieści.
alutka171 - Nie 01 Lis, 2009 01:40
Ja dodam że to nie muszą być twórcy tylko z Redy ale również z okolic całego trójmiasta. Ważne żeby chętni mogli sami dostarczyć i odebrać swoje prace
Celina - Nie 01 Lis, 2009 08:27
Szkoda że nie byłyście na spotkaniu szyciowyn w Redzie.
Już byśmy się znały
alik - Nie 01 Lis, 2009 15:01
Celina!Czy mówisz o spotkaniu kołderkowym w salkach przy kościele, które organizowała Ela?Jeśli tak to ja tam zaglądałam z taką małą córką.
Bo nas jest dwie Ale z Redy. Jedna to Alutka - Alija, a druga to ja Alik.
Co do WYSTAWY:
Do tej pory odbywały się wystawy tj. Redzkie impresje, gdzie przede wszystkim wystawiali się malarze i fotograficy, rękodzieła było tylko trochę przy okazji. Po raz pierwszy ma być wystawa dla samego rękodzieła.Odbedzie się w marcu, nie jest jeszcze ustalony termin.Będzie to zapewne albo od piątku do poniedziałku, albo czwartek do niedzieli. Miejsce aula zespołu szkół na ul.Łąkowej w Redzie. Zobacz na e_reda jest tam trochę zdjęć.W przeddzień instalujemy wystawę, przynosimy wszelkie potrzebne do tego np. stoliki, sztalugi , kratki itp. Mamy dyżury w godzinach otwarcia szczególnie w dzień, który jest przeznaczony dla szkół. Po wystawie sprzątamy i to na razie tyle, co mogę powiedzieć.Skąd jesteś?Jeśli masz jeszcze pytania to postaram się odpowiedzieć.
Celina - Nie 01 Lis, 2009 15:39
alik a byłaś na szmatkach bo ja tylko kopiuje Twoje wpisy.
A moż spotkanie szyciowe przy okacji tej wystawy.
alutka171 - Pon 02 Lis, 2009 01:58
Ja mam pytanie gdzie można dowiadywać się o waszych spotkaniach?
My miłośniczki robótek wszelakich spotykamy się w każdą środę w Zespole Szkół Ogólnokształcących przy ul Łąkowej od godz 17
umironczuk - Wto 03 Lis, 2009 19:46
Ale z dużą chęcią bym do was dołączyła szkoda że mieszkam tak daleko
Celina - Śro 04 Lis, 2009 17:48
Jeśli chodzi o nas to spotykamy się bardzo pracowicie, bo wtedy przez dwa dni szyjemy . Atmosfera super żarcie i picie też jest.
Było w Redzie, a ostanio było w Elblagu
|
|
|