Koty - Batonik i Pchełka=FF (fascynujące futra)
Paddington - Śro 16 Wrz, 2009 13:04 Temat postu: Batonik i Pchełka=FF (fascynujące futra) Przedstawiam Wam najmłodszego członka naszej malutkiej rodzinki- kicię o radosnym imieniu Baton.
Znalazłam ją w ogródku a pierwsze nasze spotkanie miało miejsce gdy kociak miał mniej więcej miesiąc. Był bardzo strachliwy a jednocześnie tak głodny, że walczył sam ze sobą podchodząc do miseczki na tarasie. Zauroczył mnie swoim symetrucznym wyglądem i dostał imię Batman (bo kto inny jak nie taki super bohater ma tak piękną czarną maskę na pyszczku)
po kilku tygodniach zaciekawiony będącym w moim domem kotem Baton wszedł przez taras i od tamtej pory jest z nami- dźwięk otwieranych drzwi powoduje jego ucieczkę pod stół- chyba nie chciał wrócić tam skąd przyszedł. Zabrałam go więc do mieszkania a podczas wizyty u weterynarza okazało się, że mój Batman to kocica... imię ewoluowało i teraz jest baton vel baciu (to ostatnie zawołanie z kuchni kotek słyszy w każdych warunkach ;-p )
Zadomowił się pięknie, jest radosny i pełen miłości. Śpi z nami, przynosi nam wszystkie swoje zabawki... zobaczcie sami:
Pozdrawiamy wszystkich obie
donka66 - Pią 18 Wrz, 2009 12:45
Cudna kicia!
szajka - Pią 18 Wrz, 2009 13:02
o matko jak cudownie sie ułożyła do spania
ja tez mialam taką kotkę/kotka. Miał być Kuba-chłopiec, a okazało sie że to dziewczynka i Kuba została
la_femme - Pią 18 Wrz, 2009 22:59
Nawet trochę podobna z pyszczka do mojego futrzastego ancymonka
Paddington - Pon 02 Lis, 2009 18:09
Nie będę robić nowego tematu tylko tu przy mojej kici napiszę- chciałam pokazać Wam fajową stronę, którą znalazłam w internecie. Pewnie już ją znacie, ale jak by ktoś jeszcze tam nie był to polecam
Strona dla kociarzy na rozerwanie i radosny uśmiech od ucha do ucha.
www.kotburger.pl
Konefka - Nie 25 Lip, 2010 22:44
Zdjęcie Batonika z łebkiem na stoliku jest cudne, czemu ja go wcześniej nie widziałam, hmm?
Uściski dla was. A Ibi pozdrawia z moich kolan - machnęła łapą przez sen.
Paddington - Wto 07 Wrz, 2010 22:13
do Batona przyszła wczoraj nowa siostrzyczka- 4 miesięczna kicia zaadoptowana z fundacji Koci Pazur z Poznania. Kicia ma na imię Pchła. Przy chwili wstawię napewno jej zdjęcia Jest nad podziw przymilna i kochana, tylko oczka jej chorują troszkę, ale mam nadzieję, że damy radę z nimi.
Przy okazji kochani Kociarze: podaję link konkursu/wernisażu w którym udział bierze nasz forumowa Konefka. Jej Kot prezentuje się na zdjęciu nr 1. Może macie ochotę zagłosować- wystarczy napisać komentarz na blogu ze swoim adresem e-mail. Głosować można tylko jeden raz więc nie ma konieczności klikania. Oto link:
http://agapeanimaliorg.bl...kulturalny.html
Madzia - Wto 07 Wrz, 2010 22:53
Gratuluję dokocenia!!!! Nowej kici życzę dużo zdrówka! czekam na zdjęcia i pisz jak się im układa współżycie.
Grazka15 - Pią 10 Wrz, 2010 20:18
Śliczna kicia. Pozdrowienia od mojego Berka.
gosias - Pon 13 Wrz, 2010 07:10
śliczny jesteś Batoniku Łapka od mojej Zuzki
Paddington - Pon 13 Wrz, 2010 09:50
więc pokazuję
Po pierwsze moje ulubione zdjęcie Batonika- skompresowny w koszyk.
a to nowa kicia- Pchła. Ma 4 miesiące i 1700g. Pieszczoch z niej nie z tej ziemii.
Kotki dogadują się dobrze. Są czasem łapoczyny, ale delikatne. Wesoło za to jest każdego dnia.
gosias - Pon 13 Wrz, 2010 16:52
Witaj pchełko
Madzia - Pon 13 Wrz, 2010 18:21
| Paddington napisał/a: | | Wesoło za to jest każdego dnia |
Ja mam wrażenie, że mamy stado koni!
Pozdrowienia dla Pchełki i Batona od Morrisa i Maszy!
Paddington - Pon 13 Wrz, 2010 21:56
z tym stadem koni to dosłownie nie mogę się nie zgodzić!! Dziś nad naszymi głowami to stado biegało po piętrze mieszkania... normalnie od ściany do ściany, od pokoju do pokoju... a tupały okropnie... nie dam sobie powiedzieć, że tylko jeże tupią
Mój mąż śmieje się, że będę musiała kotom jakieś czapraki poszyć na łapy
aiszka4 - Pon 27 Gru, 2010 20:50
Aniu, jakoś mi umknęło, że masz kociaki i to dwa.
Ale jak zorganizujesz spotkanko u siebie, to się zapoznamy
gosias - Pon 27 Gru, 2010 22:10
Moja jedna Zuzka szaleje czasami za 10 kotów
Łapka od Zuzy dla wszystkich forumowych kotków
Sal - Śro 29 Gru, 2010 14:01
Baton! Jakie piekne imie!
Kompresja do koszyka - bossska!
calicja - Wto 11 Sty, 2011 01:19
Koty cudne.
A tak a'propos Batona to mi się skojarzyło (od lat 18 ):
http://www.youtube.com/wa...ex=0&playnext=1
Ciekawe czy to rodzina
Paddington - Śro 12 Sty, 2011 13:57
dobre Ale chyba mój Batonik nie ma z tamtym Batonem za wiele wspólnego... choć jeżeli nadal będzie tyle jadła to kto wie...
A tak przy okazji to myślę że kociarzy nie zaskoczę, ale może ktoś jeszcze nie wie jak myślą psy i koty:
Pies myśli patrząc na człowieka- karmi mnie, bawi się ze mną, zabiera na spacery, głaszcze mnie i czesze- jest bogiem!
Kot myśli- hmmm głaszcze mnie, czesze, pieści, daje mi jeść, sprząta mi kuwetę- jestem bogiem!
HIHI
MIAU dla wszystkich kociarzy od Batonika i Pchełki
Paddington - Pon 18 Kwi, 2011 17:42
Przyłapane na gorącym kocim uczynku!
Bitwa na stole najlepsza gdy jest serwetka:
zdjęcie pt "co się gapisz przecież jesteśmy u siebie"
I na koniec KOCHAJCIE SIĘ!
MIAU!
Madzia - Pon 18 Kwi, 2011 17:54
Hasania na brugijce to bym nie zdzierżyła!!!!!!!!!!!!!! Ale na tym ostatnim zdjęciu tak słodko sobie spają..........
Moje tak się kochały z początku, teraz trzymają się na dystans, a walki to nie wiem czy na poważnie czy to zabawa.
Violetta21 - Pon 18 Kwi, 2011 23:11
Jakie słodziaki i widać że rozrabiaki na maksa
Paddington - Śro 08 Cze, 2011 13:31
A Baton I Pchła pytaja inne koty- jak znosicie upały? u nas kocia masakra przegrzania.....
Grazka15 - Śro 08 Cze, 2011 19:02
Berek siedzi w łazience na kafelkach i się chłodzi.
Madzia - Czw 09 Cze, 2011 17:57
Moje jak zawsze, zalegają na podłodze. Trochę moczę im futerka, ale to nic nie daje, zaraz się wylizują.
|
|
|