To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Inspiracje, idee, pomysły - POMYSLY NA HALECZKI POD SUKIENECZKI

Asia S. - Wto 16 Cze, 2009 10:36
Temat postu: POMYSLY NA HALECZKI POD SUKIENECZKI
Postanowiłam poruszyć ten temat w jednym wątku. Chyba każda z nas ma ten problem. Ogrom pracy włożony w wykonanie sukienki, spódnicy na drutach bądź szydełku a potem leży to dzieło, bo co włożyć pod spód???

Tutaj zbieramy pomysły na haleczki

Gusia - Wto 16 Cze, 2009 10:55

Po każdych poszukiwaniach przychodzi mi do głowy tylko jedna myśl- uszyć, ale niestety wychodzi to tak samo kosztownie jak kupić jakąś lepszą np. z Triumpha
mala100gosia - Wto 16 Cze, 2009 11:10

tak albo kupic, albo uszyc :/ ja jeszcze przewarznie korzystam z usług lepszych lumpeksów bo mozna tam znalesc pod tym kontem niezle cacuszk, ale nie karzdy musi lubiec tego typu poszukiwan Wink dobrym pomyslem jest tez wykorzystywanie innych sukienek, spodnic o prostym kroju ( lub falbaniastych w zaleznosci co nam trzeba ) moga byc jedno barwne lub kolorowe, w kwiaty w zaleznosci z jakim wzorem szydelkowym, drutowym mamy do czynienia Smile
Eve - Wto 16 Cze, 2009 11:18

Ja halki kupuje w Intimissimi, ale w outlecie. Ale to trzeba trafić, bo nie zawsze są. Zawsze przy okazji jak tam jestem, a są jakieś haleczki to kupuje na zapas;)

Dla porównania: w sklepie Intimissimi halka w kolorze cielistym kosztowała 90 zł, po paru miesiącach w outlecie kosztowała 20. Praktycznie wygląda jak sukienka. Ostatnio były w kolorze czarny, ale kosztowały więcej.

mala100gosia - Wto 16 Cze, 2009 11:29

ja wposzukiwaniu beżowej przeszłam cały tarnów i panie byly zdziwione ze czegos takiego szukam... a ja nie moglam uwierzyc, że ich nie maja... musze się rozgladnąć w krakowie bo za nie dlugo bede potrzebowac czerwonej Smile
we_st - Wto 16 Cze, 2009 12:08

Myślę, że można poszperać na allegro (np taka http://www.allegro.pl/ite...aca_roz_44.html ) lub w sklepach internetowych. No i oczywiście są jeszcze szafy naszych mam i babć.
eap - Wto 16 Cze, 2009 17:15

w moim mieście na hali targowej jest jedno stoisko, gdzie są haleczki z satyny po 28zł.
monika_b - Wto 16 Cze, 2009 18:29

A ja poszukuję długiej czarnej, najlepiej lycrowej cukienki na ramiączka też jako halki. Niestey nigdzie nie udało mi się jeszcze spotkać wściekły
avante - Wto 16 Cze, 2009 20:51

Jak ostatnio pytałam w sklepie o haleczki to sprzedawczyni się roześmiała i powiedziała, że nie mają.
mala100gosia - Wto 16 Cze, 2009 21:15

a no własnie, u mnie patrzyły sie na mnie dziwnie i odsyłały do pasmanteri... w koncu skoro sa sklepy bielixniane to powinny w nich byc halki a w tarnowskim trunfie bynajmniej ich nie bylo wiec zla juz powiedzialam, ze to smieszne ze maja taki mały asortyment :/
we_st - Wto 16 Cze, 2009 21:34

Na niemieckim eBay pod hasłem "unterrock" można trochę ciekawych haleczek znaleść
Asia S. - Czw 18 Cze, 2009 21:44

a coś takiego? http://www.bonprix.pl/bp/...1.9.1.&pr=23988
mala100gosia - Czw 18 Cze, 2009 21:52

nie głupie Very Happy i opłacalne 2 w cenie mozna powiedziec 1 Smile
makneta - Pią 19 Cze, 2009 07:40

Chyba wypróbuję te sukieneczki z bonprixa
Asia S. - Pią 19 Cze, 2009 09:17

makneta, to czekam na foty i na opinię cmoknięcie
udagan - Nie 21 Cze, 2009 17:05

A ja wymyśliłam, że pod sukienkę wrzucę podszewkę tam, gdzie najwięcej widać to czego nie chcę. Poza tym w szmaciuchu kupiłam za grosze na wagę troche bawełnianych zasłonek w różnych kolorach. Zobaczę, może się nada.
avante - Pon 29 Cze, 2009 21:51

Kupiłam w H&M sukieneczkę na ramiączkach, która moim zdaniem nadaje się na podszewkę. Chciałam wrzucić zdjęcie ale baterie w aparacie padły. Sukienka kosztowała niecałe 40 zł, jest z bawełny z domieszką elastanu. Kupiłam czarną ale były też białe, szare, różowo-fioletowe i niebiesko-zielone. Były też czerwone ale z trochę innego fasonu.
Eve - Pon 29 Cze, 2009 23:59

W hipermarkecie Auchan miały być bawełniane sukieneczki na ramiączkach za parę złoty. Lekko marszczone pod biustem.
Paillette - Pon 27 Lip, 2009 14:01

Polecam kupno haleczek: http://www.mewa.com.pl/index.php cool
maranta - Pon 27 Lip, 2009 14:23

Przed chwilą otrzymałam przesyłkę z Mewy.
Wszystko śliczne, ale pomimo informacji o wysłanym zamówieniu i braku uprzedzenia o jakichkolwiek brakach towaru- nie dostałam wszystkiego co zamówiłam Sad

rene19671 - Pon 27 Lip, 2009 14:31

Pod sklepem mewy jest iformacja że do 02.08 nieczynne
Paillette - Pon 27 Lip, 2009 20:45

Też jestem niepocieszona, bo chciałam coś jeszcze dokupić Sad
gusia_wiki - Nie 02 Sie, 2009 20:50

Dziewczyny, a które konkretnie halki kupiłyście, dajcie linki.
Paillette - Pon 03 Sie, 2009 19:38

Ja kupiłam taką w kolorze białym i czarnym http://www.mewa.com.pl/show_img.php?id=4328

teraz - skoro juz sklep czynny - potrzebuję na cieniutkich ramiączkach.

gusia_wiki - Pon 03 Sie, 2009 20:49

Dzięki Paillette,
katalog, który ja oglądałam nie ma cen.