Wolny temat - Nici firmy Dimensions
Kulbisia - Czw 16 Kwi, 2009 23:17 Temat postu: Nici firmy Dimensions Otóż... zrobiłam rzecz straszną... oglądając dziś z zapartym tchem film, przez kompletną nieuwagę wrzuciłam pęk nici do kubka z herbatą (ja wiem... )
A że wyszywam coś wielkiego, mianowicie Urok Baletnicy, to mam teraz problem...
Nie wecie czy gdzieś w Polsce da się dokupić same nici tej firmy. Prawdę mówiąc, prócz pęku nici które załatwiłam, to jeszcze jest mi potrzebny inny kolor, którego mi chyba zabraknie. Zalałam cały biały, więc w tym wypadku mogłabym go zastąpić nićmi innej firmy, ale z pozostałymi kolorami to już troszkę gorzej . Będę jeszcze próbowała je doprać, ale nie wiem jak to pójdzie.
Ale jestem ciapa...
donka66 - Pią 17 Kwi, 2009 00:10
Z tego co mi wiadomo, to Dimensions nie można u nas kupić, są dostępne tylko w gotowych zestawach do haftu tej firmy. Samych mulinek nigdzie nie spotkałam, żadnej z internetowych pasmanterii.
Kulbisia - Pią 17 Kwi, 2009 15:56
Eh... tak myślałam, że z nimi ten problem będzie. Na szczęście, prócz białego, udało mi się jakoś odratować 'zatopione' nici. A że na biało wyszyłam jak na razie niewiele, więc skorzystam z muliny DMC albo Anchora. A co do koloru, który mi się skończył, to będę niestety chyba musiała zastosować jakiś zamiennik. Nie podoba mi się to
Kulbisia - Sob 18 Kwi, 2009 23:32
A może komuś zostały jakieś kawałki nici Dimensions po wykonaniu pracy? Konkretnie chodziłoby mi o ciemnoszary nr 18514. Chętnie odkupię!!!!!!
Kupiłam dziś odpowiednik DMC, ale niestety - jest ciut jaśniejszy. Różnica niewielka, ale boję się, że w całości obrazu to będzie widoczne
|
|
|