Wzory - Pliska
Jadzia - Pią 26 Gru, 2008 20:35 Temat postu: Pliska Jak wyliczyc pliske do dekoltu i jak dalej-Zrobic na maszynie i potem recznie ja przyszyc?.
Mam z tym problemy.
Bede wdzieczna za pomoc
Natalia - Nie 28 Gru, 2008 19:57
witaj
zmierz dlugosc pliski jaka potrzebujesz , zrob sciagacz 1x1 lub 2x1 wykonaj 10 -20 rzedow , nastepnie przelacz zamki do dziania na okraglo , wykonaj znowu 20 rzedow i zamknij pliske przelaczajac zamki do dziania na obydwu plytach , podbij wszystkie igly do pozycji pracy
powstala pliske lekko zaprasuj na mokro , wypruj rzad ktory zamyka pliske i otworzy sie rowek w ktory wkladasz brzeg dekoltu , oczko w oczko wszyswasz pliske z prawej strony sweterka , z lewej zakanczasz na okretke
Jadzia - Nie 28 Gru, 2008 20:07
Serdecznie dziekuje za pomoc
Natalia - Nie 28 Gru, 2008 22:01
jesli jeszcze masz jakies watpliwosci pytaj
Jadzia - Pią 02 Sty, 2009 16:25
Hej Natalia
Pliska wyszla super
Sweter na wykonczeniu .
Mam jescze jedna prosbe
Jak zrobic podwojna pliske
Natalia - Pią 02 Sty, 2009 20:47
nie do konca wiem co masz na mysli.......
jesli chcesz zrobic polgolfik tzw to robisz sam sciągacz , lekko przyprasuj / lepiej sie wszywa gdzyz oczka nie uciekaja / i wszyj go oczko w oczko , zawin do srodka i podszyj , lub wszyj go zwykla maszyna do szycia a powstaly szew schowaj pod przewinietym polgolfem i przyszyj po lewej stronie recznie
jesli chodzi o cos innego niz opisalam musisz sprecyzowac dokladniej w czym masz problem
Jadzia - Sob 03 Sty, 2009 09:14
Hej Natalia
Chodzi mi o taka sciagaczowa pliske - robi sie podwojna dlugosc pliski a potem sklada sie na polowe .
Ja zrobilam raz taka plske ale nie zbyt ladnie wyglada .
Serdecznie dziekuje za pomoc
Natalia - Nie 04 Sty, 2009 18:47
tez jestem zwolenniczka pliski pojedynczej , jednak podwojne tez sise wykonuje musisz wtedy dac znacznie mniejsza gestosc oczek zeby pliska nie byla "rozlazla" i nie odstawala po wszyciu
Jadzia - Nie 04 Sty, 2009 19:10
Natalia
Bardzo dziekuje za pomoc
Natalia - Pon 05 Sty, 2009 12:42
nie dziekuje ciesze sie ze na cos sie przydalam
|
|
|