To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Rysunek - Jaki kupić tablecik?

Krulik - Pon 25 Sie, 2008 21:47
Temat postu: Jaki kupić tablecik?
Nie wiedziałam gdzie wrzucić ten temat... Chcę sobie kupić tablet firmy Wacom. Może któraś z Was ma i jest zadowolona i coś mi doradzi? Siostra ma Graphire4 ale już ich nie sprzedają:( bu... proszę o pomoc cmoknięcie
atteloiv - Pon 25 Sie, 2008 22:09

Ja kupułam córce firmy pentagram jest duży więcej niż kartka z bloku i niezbyt drogi jak na tę wielkość
Klaudia - Wto 26 Sie, 2008 18:38

Ja mam tablet ARTable AT-11, ogólnie mam go już ponad 6 lat, uważam, że jest bardzo dobry. Nie jest duży, bo jego "obszar roboczy" ma jakieś 10,5 cm na szerokość i 9,5 na wysokość. Moim zdaniem mimo, że duże tablety wydają się bardziej profesjonalne i PODOBNO są badziej precyzyjne - warto inwestować w te mniejsze, no chyba, że chce się "kalkować" kładąc kartkę na tablet. Na mniejszym efekt jest ten sam co na dużym, a człowiek nie musi machać ręką na tak wielkim obszarze...poza tym nie ukrywając: większość mniejszych ma niższą cenę.

Ten, który mam też już chyba nie jest w produkcji, o firmie, którą wymieniła atteloiv słyszałam dużo dobrego....a jeśli chodzi o inne, to dobrze poczytać recenzje w internecie Wink

Krulik - Śro 27 Sie, 2008 02:00

atteloiv, Klaudia, dzięki za odpowiedź:D Poczytałam sobie trochę opinii na różnych forach i chyba się zdecyduję na Wacom intuos3 A5;) mieści się w moim zakresie cenowym, a dużo dobrego o nim piszą;) O pentagramie słyszałam dużo złego.. więc nie będę ryzykować bo mi do pracy potrzebny i muszę być pewna że dobrze zadziała;) Już się nie mogę doczekać;)
maranta - Śro 27 Sie, 2008 08:17

Krulik napisał/a:
O pentagramie słyszałam dużo złego..

Ja mam pentagrama, duży, powinnam być zadowolona a niestety nie jestem.
Kilka razy tak mnie wkurzył, że leży i go z daleka omijam.
Myślałam, ze to tylko mój taki humorzasty, ale niestety naczytałam się, że nie tylko ja mam tego typu problemy wściekły

atteloiv - Śro 27 Sie, 2008 08:20

Zależy do czego potrzebny moja córka maluje http://nesskafe.deviantar...ze-nie-95454753 takie rzeczy w ramach hobby

EdiT by córka
Z tego co ja wiem najlepsze są Wacomy, ale pentagramy też nie są złe. O pentagramach słyszałam złe rzeczy tylko od tych, którzy nasłuchali się za dużo dobrego o wacomach i wszystkie swoje niepowodzenia zwalają na swoje biedne pentagramy.