To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nici, nitki i niteczki... - Poznań

nutinka - Pią 11 Lip, 2008 20:16
Temat postu: Poznań
Wybieram się jutro do Poznania na część odpoczynku i pomyślałam, żeby może zajrzeć do jakiejś większej pasmanterii niż mam na co dzień. Czy jest jakaś sensowna, z dużym wyborem i najlepiej niezbyt droga pasmanteria? No i może nie na peryferiach miasta. (Ale mam wymagania. Wink ) Chciałam córce kamizelę zrobić, ale nie zdecydowała się na czas i nic nie kupiłam, może nadrobię to w Poznaniu. Doradźcie, proszę.
bean - Sob 12 Lip, 2008 09:01

Typowy sklep z włóczkami - wg mnie dość duży wybór i atrakcyjne ceny - jest na ul. ZEYLANDA (między Zwierzyniecką a Bukowską) tel. do sklepu 061 843 56 10 podaję nr tel. bo dawno tam nie byłam i nie wiem czy nie ma przerwy wakacyjnej bye
nutinka - Sob 12 Lip, 2008 09:39

O, dzięki. Pewnie wybierzemy się do starego Zoo, więc będzie po drodze. cmoknięcie
bjutus - Sob 12 Lip, 2008 10:57

Ja zawsze wszelkie włóczki kupowałam przy Starym rynku, na Wielkiej, bo był świetny wybór, ale już tak dawno tam nie byłam, że nie mam pojęcia, jakie tam są ceny. Znalazłam jeszcze (ale nie sprawdziłam osobiście), że sklep internetowy fastryga.pl ma 2 sklepy stacjonarne: http://www.fastryga.pl/f/pl/contact.html
Przyjemnych zakupów!

pinnii - Sob 12 Lip, 2008 20:17

Byłam w tygodniu na Wielkiej ....wybór wspaniały , obsługa przemiła ...Pani sprzedająca narysowała mi nawet na poczekaniu schemat wzoru sweterka , który miała na sobie ...co do cen to kupowałam tylko Sonatę 7,90 zł ...kolorów bardzo dużo , zieleni 5 odcieni , każdego koloru parę odcieni . Oglądałam również kordonek na szpuli ( tak zwijany jak nici są do owerloka) na serwetki 12 zł .

Pozdrawiam życząc owocnych zakupów

bean - Nie 13 Lip, 2008 12:23

A tak na przyszłość paniom z Poznania polecam sklep internetowy http://www.zamotane.pl/. Jest tam duży wybór włóczek i kordonków w atrakcyjnych cenach, a pani Ula jest przesympatyczna i co najważniejsze można się umówić na odbiór towaru bez ponoszenia kosztów przesyłki. cool
Haniutka - Nie 13 Lip, 2008 22:02

Dziewczyny serdeczne dzięki za adresy uklon
Ja włóczkę kupuję w pasmanterii przy "bławatku" ul. Zamkowa. Jest tam fajnie, bo włóczki są wystawione i można podotykać. Niestety niewielki wybór kordonków.
Większy wybór kordonków jest przy ul. Fredry.
Czasem odwiedzam też pasmanterię przy ul. Kramarskiej. bye

nutinka - Wto 15 Lip, 2008 20:27

bean napisał/a:
Typowy sklep z włóczkami - wg mnie dość duży wybór i atrakcyjne ceny - jest na ul. ZEYLANDA (między Zwierzyniecką a Bukowską) tel. do sklepu 061 843 56 10 podaję nr tel. bo dawno tam nie byłam i nie wiem czy nie ma przerwy wakacyjnej bye

Byłam dzisiaj po drodze do Zoo. Niestety sklep jest czynny do 17, a ja byłam o 17.01 - to się nazywa pech. Przez okno zerknęłam na duży wybór włóczek i chyba tam jeszcze wrócę.

Byłam też na Małeckiego, gdzie jest sklep strony www.fastryga.pl, ale ten jest zamknięty do 28 lipca.

Jutro idę na Stare Miasto, może będę miała więcej szczęścia. Wink

cobrad - Wto 11 Lis, 2008 20:57

bean dziękuję za informację, jestem na świeżo po zakupach w innym miejscu i śmiało mogę powiedzieć, że na każdej rzeczy średnio zaoszczędziłabym około 2 zł , na niektórych więcej nawet, a do Gądek nie jest tak daleko Smile Mama się ucieszyła, podałam jej ten adres zamotanych Smile
Drugi link nie działa a szkoda.
Osobiście kupuję na terenie M1 jest tam stoisko być może nie tak dobrze zaopatrzone jak te na Wielkiej chociażby ale na szybko można podjechać, miła pani tam sprzedaje nawet na miejscu pokazuje jeśli się nie wie jak coś wykonać ( pod warunkiem że się na nią trafi, bo ma zmienniczkę Smile )

bean - Wto 27 Sty, 2009 09:29

Sklep internetowy "ZAMOTANE" otwiera sklep stacjonarny na oś. Piastowskim 74 (pawilony - na szczycie - od strony tramwaju)!!! hurrraaa
Gośka - Wto 27 Sty, 2009 12:31

Jak zwykle wszystko na zachodzie wściekły a wschód dalej dziki wybuchowo wściekły wściekły
nula - Śro 28 Sty, 2009 09:06

bean, DZIĘKI ZA INFORMACJĘ !!!!!! love love love love
Ja właśnie na Piastowskim pracuję !!!! i to dosłownie w tym miejscu (nr.81) !!!!
Hura !!!! hopla hopla hopla

Haniutka - Śro 28 Sty, 2009 10:01

Bean dzięki za informację cmoknięcie

Nula szczęściaro wesoło mi

woalka - Śro 28 Sty, 2009 10:21

No i po co mi było do tego Gdańska się przenosić...
Poznań zawsze jest the best Smile

bean - Śro 28 Sty, 2009 12:04

nula napisał/a:
Ja właśnie na Piastowskim pracuję !!!! i to dosłownie w tym miejscu (nr.81) !!!!
Hura !!!!
Haniutka napisał/a:
Nula szczęściaro

nula, ja też Ci zazdroszczę!!!! Dla mnie Piastowskie to wyprawa na drugi koniec miasta Wink

UWAGA: na razie sklep jest w trakcie urządzania i można umówić się tam telefonicznie na odbiór towaru z "Zamotane". OTWARCIE SKLEPU WKRÓTCE!!!

karmelek - Śro 28 Sty, 2009 14:47

woalka napisała:
Cytat:
No i po co mi było do tego Gdańska się przenosić...
Poznań zawsze jest the best

Ooo! To Ty też jesteś z Poznania? Ciebie wywiało na północ , mnie na południe... a miałabym do "zamotanego" rzut beretem...
Ach nula, szczęściaro....

nula - Śro 28 Sty, 2009 19:27

Nie wytrzymałam i poleciałam przed pracą zobaczyć !!!
Sklep jest - jeszcze nieczynny ale "Otwarcie wkrótce"
Pani układała na półkach moteczki włóczki - co za widok - raj dla oczu !!!! wesoło mi
Mam nadzieję, że ceny będą podobne do tych ze sklepu internetowego.
Jak tylko otworzą to lecę zrobić wywiad !!!!

Łucja - Śro 28 Sty, 2009 21:19

Jak zwykle wszystko na zachodzie wściekły a wschód dalej dziki

Gośka - wykorzystaj tę "niszę" cool zakręć się dobrze to i Unia Ci dopomoże

Gośka - Śro 28 Sty, 2009 21:35

Ja z tych niewierzących w bezinteresowną dobroć Unii koniec
woalka - Czw 29 Sty, 2009 12:54

karmelek napisał/a:
Ciebie wywiało na północ , mnie na południe...

Ooo... Ty też, Karmelku?
Sercem zostałam w Wielkopolsce Smile
Mój mąż twierdzi, że nie ma w Polsce większych patriotów lokalnych, jak Wielkopolanie. Przynajmniej statystycznie - ich udział w populacji jest najliczniejszy Wink

qrystyna216 - Pią 30 Sty, 2009 08:42

Ja ostatnio zamówiłam włoczkę w tym sklepie, tez z Poznania.
http://www.dagaz.h2.pl//i...ystyna216@wp.pl
adres nie podany, ale są numery telefonu i gg.
Bardzo miła Pani nawet zadzwoniła do mnie i pytała mnie czy mogę poczkać bo brakuje motków zamówionej włóczki.

Gośka - Pią 30 Sty, 2009 13:24

A jaki jest koszt przesyłki? Bo coś chyba oślepłam hmm i nie widzę.
qrystyna216 - Pią 30 Sty, 2009 13:27

http://www.dagaz.h2.pl//i...sek=show&page=2
Gośka - Pią 30 Sty, 2009 13:31

A nie mówiłam - coś mi na oczy padło ooooo Wielkie dzięki uklon
arachne - Wto 19 Kwi, 2011 23:30

Sklep zamotane.pl na Piastowskim jest już zamknięty.

Sklep fastryga.pl
http://www.fastryga.pl/go...ct.html&lang=pl
na Małeckiego 14 jest sklep z włóczkami, ceny mają trochę wyższe niż w necie, ale mają chyba największy wybór włóczek i kordonków w Poznaniu. Po drugiej stronie ulicy jest sklep z dodatkami krawieckimi. sztrikuję sztrikuję sztrikuję sztrikuję bye