To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduchy - U Bernadki zima

Bernadka - Pią 16 Lis, 2007 08:35
Temat postu: U Bernadki zima
zima śnieżka brrrrrr
Grażyna - Pią 16 Lis, 2007 16:12

Nie wiem jaka to częśc Polski, ale wcale ci nie zazdroszczę, bo osobiscie nie cierpie zimy. hahahihi oby do wiosny.
barbara 1 - Pią 16 Lis, 2007 16:27

Grażyna napisał/a:
osobiscie nie cierpie zimy. oby do wiosny.

Ja również,ale widoki masz piękne

alicja11 - Pią 16 Lis, 2007 16:51

Gdyby za chwilę były święta Bożego Narodzenia to pejzaż zimowy super,ale...wolę jednak lato i ciepełko,w centrum na szczęście śnieg padał tylko przelotnie i nie ma go jeszcze na codzień hopla hopla
Madzia - Pią 16 Lis, 2007 17:21

U mnie jeszcze tak nie ma, ale zimno, a ja już czekam na wiosenkę.
Halkuk - Pią 16 Lis, 2007 19:49

Bernadko u mnie za oknem podobnie zima brrrrrr śnieżka
Bernadka - Pią 16 Lis, 2007 21:01

Grażyna, Małopolska 13 km od Tarnowa , ale u nas tak wszędzie a u mojej mamy koło Wieliczki jeszcze gorzej . Ja też zimy nie cierpię br no ale takie widoki cieszyły by mnie w wigilię , niestety do wigilii daleko a do tego czasu pewno okaże się że na same święta śniegu zabraknie nie wolno cmoknięcie cmoknięcie
ola1996 - Pią 16 Lis, 2007 21:48

A ja lubię zimę, ale przypuszczam że jak dorosnę to przestanę.... W końcu lubie kuligi i łyżwy....
Burshtynek - Pią 16 Lis, 2007 22:57

Bernadko, ale pięknie radocha
U mnie niestety stopniało wszystko, choć dziś jakiś mrozik chwycił, bo kałuże pomarznięte, ale pewnie niedługo i do nas śnieżek przyleci. Gawrony już się rozgościły.

buziaczek - Pią 16 Lis, 2007 23:39

U mnie są takie same widoki za oknem , wszędzie śnieg, lód i zimno oby tylko na święta też tak było brrrrrr
Bet - Sob 17 Lis, 2007 12:55

Bernadka napisał/a:
Grażyna, Małopolska 13 km od Tarnowa , ale u nas tak wszędzie a u mojej mamy koło Wieliczki jeszcze gorzej . Ja też zimy nie cierpię br no ale takie widoki cieszyły by mnie w wigilię , niestety do wigilii daleko a do tego czasu pewno okaże się że na same święta śniegu zabraknie nie wolno cmoknięcie cmoknięcie

a Ja ci zazdroszczę dzieciaki by odrobine pobuszowały zima śnieżka
oby taka zima była w grudniu na Boże Narodzenia

tak myślałam że to te okolice bo u teściowej (Bobowa) też taka zima

Zygfryd Smarzyk - Sob 17 Lis, 2007 13:55

Piękna ta zima, u mnie jednak zupełnie jesiennie. Prawdę mówiąc to zazdroszczę Wam tylko zaokiennego widoku, nie zazdroszczę natomiast stania na mrozie po drugiej stronie okna... Cała nadzieja, że Wielkanoc blisko Wink
Z tysiącem serdeczności

Grażyna - Nie 18 Lis, 2007 15:01

Na szczęście w moim miescie brak sniegu. Dzisiaj nawet słonko sie sporo usmiechało. Śnieg toleruje tylko na świeta, dla nastroju. wesoło mi Dla mnie zima w ogóle może zniknać z kalendarza, chociaż wiem, że śnieżek jest potrzebny roslinkom do ochrony przed mrozem.
magdalena - Nie 18 Lis, 2007 15:44

U mnie tak samo jak u Halkuk i Bernadki .Śnieg,śnieg i zimno! wesoło mi
Bernadka - Pon 19 Lis, 2007 11:49

a to pan sikorka na obiedzie
Bet - Śro 21 Lis, 2007 05:25

Ja tez chcę trochę sniegu podeślijcie do Bełchatowa plis uklon
viburnum - Śro 21 Lis, 2007 06:29

Bet napisał/a:

Mogę Ci oddać nawet cały z Krakowa zebalek chcesz Pocztą Polską czy kurierem? :wesolek:

Bet - Śro 21 Lis, 2007 20:08

viburnum napisał/a:
Bet napisał/a:

Mogę Ci oddać nawet cały z Krakowa zebalek chcesz Pocztą Polską czy kurierem? :wesolek:

kurierem będzie chyba szybciej uklon uklon

Grażyna - Sob 08 Gru, 2007 19:41

Nie Bet, ja nie chcę śniegu. Buuuu...
Bernadka - Pią 14 Gru, 2007 07:08
Temat postu: ZIma powróciła
Wstaję Ci ja raniotko a tu takie obrazki
Halkuk - Pią 14 Gru, 2007 08:43

No ślicznie wesoło mi a u mnie za oknem właśnie zaczyna sypać śnieg . Wreszcie skończy się błoto hopla
maranta - Pią 14 Gru, 2007 08:51

Bernasia, widzę, że do Radłowa zbliża się jakiś zaprzęg z Gwiazdorem/ św. Mikołajem i pędzi na złamanie karku, żeby do Wigilii dotrzeć.

Złapałaś go na zdjęciu, tylko tak się zastanawiam kto te jego sanie ciągnie, bo wygląda bardziej jak jakiś ptak a nie renifer (zobacz na fotkę u góry po prawej) wesoło mi wesoło mi wesoło mi

Bernadka - Pią 14 Gru, 2007 11:00

maranta napisał/a:
tylko tak się zastanawiam kto te jego sanie ciągnie, bo wygląda bardziej jak jakiś ptak a nie renifer (zobacz na fotkę u góry po prawej)
hehehehehehhahahahha hahahihi hahahihi no faktycznie nie widzę nie słyszę nie powiem nie powiem niech zajeżdża chętnie bym go naciągnęła na coś hahahah
summer21 - Pią 14 Gru, 2007 11:52

hmm... a co to za zdjęcie? radocha cud czy jakaś zawieszka niechcący się ujęła?? hahahihi
Bernadka - Pią 14 Gru, 2007 14:08

nienie nie zawieszek nie ma na polku . widocznie Mikołaj siedział na drzewie , a jak fotkę cykałam to fotonapęd hahahihi włączył i zwiał cmoknięcie coby nie było gołosłownie to to drzewo a ha przy okazji popatrzcie jak narasta zaśnieżenie wrrrrrrrrrrrrrrr