To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Problemy, pytania - Robótki na drutach.... z przymrużeniem oka ;)

LidkaM - Pon 01 Paź, 2007 14:50
Temat postu: Robótki na drutach.... z przymrużeniem oka ;)
Ponieważ zdrętwiał mi kciuk i nie mogę igły w ręku utrzymać, wzięłam się za swetr. Wzór banalny (dawno drutów w ręku nie miałam). W zasadzie robię tylko narzuty, oczka prawe, oczka lewe i przerabiam dwa bądź trzy oczka jednocześnie. I mruczę sobie pod nosem: narzut, lewe oczko, lewe oczko, trzy oczka razem na lewo....
A mój mąż na to "trzy oczka razem? co to za sztuczka? śpieszysz się gdzieś?"
wesoło mi

Trusia - Pon 01 Paź, 2007 16:37

Pięknie Smile Mój mąż wyskoczył z ładnym tekstem w pasmanterii: a po co ci pięć drutów, dwa nie wystarczą?
Tonia - Pon 01 Paź, 2007 17:19

http://www.youtube.com/watch?v=M6ZjMWLqJvM Czy u was też tak to wygląda??
dom_Klary - Pon 01 Paź, 2007 17:40

Chyba ktoś mnie podglądał sztrikuję To prawdopodobnie jakaś zakaźna choroba sztrikuję i nie m na nią leku sztrikuję
co by tu... Pozdrawiam sztrikuję sztrikuję sztrikuję

LidkaM - Wto 02 Paź, 2007 14:08

Filmik boski hurrraaa hurrraaa hurrraaa

A jeszcze mi się przypomniała historia z dzieciństwa, kiedy to mama trochę mnie nauczyła robótek na drutach i robiłam pierwszy sweterek z gazetki (no, może to jakieś późne dzieciństwo było). Wyczytałam m.in. w instrukcji "przerabiać oczka tak jak schodzą z drutu". Poleciałam do mamy z pytaniem "jak mam przerobić oczko w czasie kiedy ono spada z drutu, mam je łapać w pośpiechu czy jak? przecież mi się to wszystko spruje!"

belari - Pią 05 Paź, 2007 11:16

Dobre... Mój mąż też podobnie - to chyba jakaś choroba. Ale najlepszy był mój synek - kiedy mu powiedziałam, że to co jest na drucie to "oczka" to zapytał czyje...
Trusia - Pią 05 Paź, 2007 11:34

Moja córeczka, niemal dwuletnia, mówi, ze "mama dluta" (czyli co? - drutuje?) Często też sama bierze sobie szydło grube i coś tam dłubie we włóczce Smile
belari - Pią 12 Paź, 2007 10:40

Czyli rośnie nowe pokolenie włóczkomaniaków hihi cool TAK TRZYMAĆ Smile
Trusia - Wto 04 Gru, 2007 08:15

http://www.joemonster.org...arl-bezpiecznie

Smile

Nikola5 - Wto 04 Gru, 2007 08:37

Super czapka brawo
anpar - Wto 04 Gru, 2007 08:50

Trusia, u ciebie to dziewczynka, a u mnie chłopczyk wesoło mi
zostawiłam robótkę na kanapie i poszłam do kuchni, wracam, a mój niebawem dwuletni synek, zostawił samochody usiadł na kanapie wziął robótkę do ręki i nasladuje mamcie przy robótce hahahihi mialam ubaw, niestety aparat siepopsuł i niemogłam tego uwiecznić placzek

Susan - Czw 26 Lut, 2009 23:08

http://www.flickr.com/photos/91821907@N00/ nie mam pojęcia skąd mam ten link. Mam tylko nadzieje, że nie z tego forum i jeszcze tego nie widziałyscie. A jeśli widziałyscie i mam go właśnie stąd to po stokroć przepraszam, ale nie mogłam się oprzeć. Fajne rzeczy kobitka tworzy cool
marzenatejs - Śro 10 Lis, 2010 22:20

To ja odświerzę ten wątek i opowiem jak moje dziecko teraz już dorosły syn mając trzy (chyba ) latka znalazł w jajku na miękko włos z moheru i ile sił w płucach wrzeszczał -jajko ma "hoherowe" ubranko wesoło mi