To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Biżuteria - czy robicie same biżuterię?

Krulik - Pią 13 Kwi, 2007 18:08
Temat postu: czy robicie same biżuterię?
Ciekawa jestem ile z Was robi biżuterię i jak: frywolitkową, szydałkową, z drutu i koralików czy może nawlekaną? Pochwalcie się
ola1996 - Pią 13 Kwi, 2007 18:20

Tak, ja robię. Co prawda dopiero kilka rzeczy-kolczyki frywolitkowe i bransoletka z koralików. Wczoraj zamówiłam na allegro 2000 koralików i będę kombonowała.
maranta - Pią 13 Kwi, 2007 18:30

Ja od czasu do czasu coś tam spłodzę frywolnie- http://maranta1.multiply.com/photos/album/5
Kiedyś popełniłam też cosik szydełkowego

Korci mnie też biżuteria z drutu, z koralików, zobaczymy Wink

Krulik - Pią 13 Kwi, 2007 18:41

maranta napisał/a:
Korci mnie też biżuteria z drutu, z koralików, zobaczymy Wink

Zachęcam, mnie to bardzo wciągnęło i teraz codzień noszę inne kolczyki bo mam ich koło 60 par:) Do tego zdaje mi się że to dużo prostsze od frywolitek, a napewno szybsze - jednego wieczora można zrobić nawet 10 par:)

psotka26 - Pią 13 Kwi, 2007 19:50

Ja bym chła sie nuczyc robic ale ne wiem czy dam rade
Tonia - Nie 15 Kwi, 2007 18:32

Ja robię szydełkowe naszyjniki, branosletki, oraz frywolitowowo-szydełkowe (jak jest poprawnie??). I plecione bransoletki.
Anna B. - Nie 15 Kwi, 2007 23:59

Ha! Ja też robię biżuterię. Frywolitkową i srebrną. Na mojej stronie można zobaczyć głownie frywolitkową, srebrną, błyszczącą bardzo trudno mi się fotografuje, więc niewiele mam jej do pokazania w necie. nie wiem
Krulik - Pon 16 Kwi, 2007 08:48

Aniu B. jestem zakochana w twoich frywolitkach! uklon szkoda że ja takich nie umiem:(
kiziulka - Pią 20 Kwi, 2007 11:50

ja tez robie przede wszytskim frywolitkowa:) bardzo mi sie ona podoba... i nie tylko mi bo zamowienia mam na bierzaco;) a przy obecnym braku czasu (ale juz nie dlugo po maturze i bede mogla frywolicic do woli!!! i Anna nie bedzie na mnie krzyczec;)) robie wolniutko... wiec jak dotad udalo mi sie stworzyc niewiele...Wink poza tym ciagle kusi mnie taka drutowa bizuteria bo liest sliczna i rzeczywisice wydaje sie mniej pracochlonna niz fry... takze moze sie odwaze;) wesoło mi
Bożena- 2000 - Pią 11 Sty, 2008 22:12

Ja też. Co mi tam wpadnie do głowy. Szydełkową, druciankowo-zyłkowo koralikową. Uwielbiam robić. Mogę dłubać ....i dłubać. Anna B ma rację srebrna, błyszcząca, perełkowa nie da się fotografować. Pozdrawiam inne maniaczki biżu.

http://bozena4315.fotosik.pl/

kabyr - Pią 11 Sty, 2008 22:18

Ja jeszcze nie próbowałam,
ale wszystko przede mną.

Zaczepka - Czw 26 Maj, 2011 23:45

próbowałam już koralików ale najlepiej idzie mi z nitką ;] głównie robię kolczyki szydełkowe i od niedawna próbuję frywolitkowe Smile
BeniaJ - Pon 30 Lip, 2012 21:30

Ja dzięki córce zaczęłam robić kolczyki wczoraj. Na razie zrobiłam pierwsze i bardzo proste. Ale chcę się uczyć dalej i rozwijać również w tej dziedzinie Smile
Awenturyn - Pon 30 Lip, 2012 23:46

właśnie dzisiaj naprawiałam naszyjnik
2 godziny nawlekałam miniaturowe kamyczki ale efekt super
no i przy okazji odświeżyłam szkatułki z kolczykami hahahihi

hermania - Pon 06 Sie, 2012 20:33

Ja również zaczęłam robić biżuterię. Zrobiłam już kilka bransoletek typu "Shambala" oraz z koralików na szydełku wesoło mi

Paddington - Czw 09 Sie, 2012 19:07

ja robię Smile Dużo robię Smile W sumie to co raz więcej robię Smile
Teraz jestem po uszy wciągnięta w koralikowe węże

miałam też długą fazę frywolitkową, ale niestety doba ma tylko tyle ile ma

Teraz mam ochotę na szydełkową- jak pokazuje Maranta wesoło mi

ciapara - Czw 09 Sie, 2012 19:19

Zadna z tych odpowiedzi nie spełnia moich kryteriów. Chciałabym napisac tak... bawię się ...uczę się...ale nie ma nic takiego... puknąć się
AgaLilia - Wto 11 Wrz, 2012 22:46

Ja zaczełam od frywolitek, następne to bransoletki shamballa oraz z koralików. Co będzie dalej czas pokaże.
Pozdrawiam bye