Nici, nitki i niteczki... - Hurtownia RUMENTO w Częstochowie
barbara 1 - Śro 21 Mar, 2007 11:15 Temat postu: Hurtownia RUMENTO w Częstochowie Dziewczyny na dzień dzisiejszy,jeszcze zastępca szefa walczy z nim o otwarcie sprzedaży wysyłkowej Ale jest duży plus można już zamawiać włóczki na adres meilowy biuro@rumento.pl przemiły pan jest w stanie na meila wysłać fotki nici na szpulach,jak również przyjąść zamówienie.Na dzień dzisiejszy ma ogromny wybór w nici na szpulach,jak również KORNELIE na szpuli w kolorze białej,turkusowej,czarnej i pistacji,kosztuje 35 zł. za 1 kg.Ma też kornelie w motkach 100 gr. więcej kolorów,oprócz brązu(fabryka nie robi tego koloru).Jest duży wybór FALKI aż 20 kolorów i kilka odcieni brązu i beżu na szpulach 1,5 kg. do 2 kg. za 22,50 za kg.nitka bardzo cieniutka,trzeba robić w dwie lub trzy nitki.Ja mogę pokazać swoje nici na szpulach.Zrobię osobiscie zdjęcia wszystkich nici szpulowych i pokaże w temacie,a Wy już możecie spokojnie zamawiać
Grochu - Śro 21 Mar, 2007 12:29
Basiu, czy mozesz przypomnieć czy na pokazanych szpulach to bawełna, czy jakaś mieszanka? Jaka? Ile ton waży ta szpula?
barbara 1 - Śro 21 Mar, 2007 17:33
Zobaczcie co się nie robi dla forum.Grochu wsiadłam w auto i pojechałam do hurtowni,nawet w taką pogode(dwie fotki z auta )
Fotosik dzisiaj bardzo szfankuje,więc tylko troche zdjęć nici.Jutro jak pozwoli to całą reszte hurtowni.
Nici są takie
Perła-acryl+polyamid
Falka ta co ma 20 kolorów -acryl +polyamid+viskoza(super nici,polecam)
Bawełna-50% + 50 % acryl
Płaska bucle na bazie acrylu
i wiele wiele innych na szpulach jak i w motkach.Są fotki kotka z viskozą,kolorystyka ogromna.Jest duży wybór Meduzy,też są fotki(włóczka taka jak moja VS spódnica,taki lilowy kolor)
Przemiły pan może wysłać próbki nitek,jak również zbliżenia fotek.Wszystko będzie zależeć od Waszych zakupów,aby powstała sprzedaż internetowa.Koszty utrzymania takiego sklepiku internetowego,mówił,że są duże.Jeśli zacznie mu się to opłacać,to będzie na pewno
Jutro reszte zdjęć nici i włóczek
barbara 1 - Śro 21 Mar, 2007 17:53
barbara 1 - Śro 21 Mar, 2007 18:03
fotosik łazi jak zdechlak pozwolił na dwie fotki
LadyKingfisherg - Śro 21 Mar, 2007 22:58
ja bym sie bardzo chetnie zaopatrzyla w tej hurtowni,tylko ciekawe czy za granice by uznali zamowienie,ta Falka i ten Kotek Viskozowy to mnie korca zeby zakupic
moslamawe - Czw 22 Mar, 2007 08:06
Basiu a czy ten kotek wiskozowy to kotek drapany?bo jezeli tak to nie polecam
Maria - Czw 22 Mar, 2007 08:33
Ale królestwo dobrze ,że do Częstochowy tak daleko bo pewno rodzina musiała by ogłosić bankructwo.
barbara 1 - Czw 22 Mar, 2007 08:34
moslamawe nie jest drapany.Z tego własnie kotka mam zrobioną czarną spódnice.To jest ta co góra jest ze słupków a dół z elementów .Ta nitka jest świetna,fajnie się ślizga po szydełku.Dalszy ciąg zdjęć.Będzie też półka własnie z tym kotkiem
barbara 1 - Czw 22 Mar, 2007 08:48
i jeszcze cd na szpulach
mordka - Czw 22 Mar, 2007 08:59
Basieńko jestes kochana ja juz chora jestem i juz pisze do Pana hihihi
Ania - Czw 22 Mar, 2007 09:22
Basia ale żeś obcykała Rumento
Idę tam dzisiaj do nich, pouśmiechać się do pana Tomka o jeszcze większe rabaciki ......będę robiła nowe zapasy włóczek.
Pogadam jeszcze z sympatyczną szefową, może szybciej się zmobilizują do otwarcia sklepu internetowego
Dziewczyny polecam Kotka Wiskozowego, ja jestem fajnką tej włóczki!!! To BOLERKO robiłam właśnie z tej odmiany kotka.
barbara 1 - Czw 22 Mar, 2007 09:35
Desik pomęcz szefową,bo pan Tomek to może otworzyć choćby dziś.Ale decyzja należy do góry
kroowka - Czw 22 Mar, 2007 09:37
To oni, prawda? http://rumento.pl
Są zdjęcia wyrobów i szpulek nici na półkach
http://rumento.pl/index.php?go=galeria
i oferta, z podanymi "texami", więc można sobie wyliczyć ile metrów na 100g te nici mają (duuuuużo )
http://rumento.pl/index.php?go=oferta
klikam klikam.. i zaraz się na coś skuszę.. hihi Dzięki Basiu za wszystkie fotki!!
PS. przypomnę przelicznik dla texów, który mam dzięki Dziuni
[1000/(ciężar nitki x ilość nitek w splocie)] x waga motka
wychodzi ilość metrów w motku
i jej przykład:
Peonia ma TEX=64*3
czyli [1000/(64*30]*100
1000/192=5,208
5,208*100=520
barbara 1 - Czw 22 Mar, 2007 10:48
kroowka tak to oni.Dziewczyny jeśli chcecie coś kupić,to piszcie na meila(pare postów wyżej),ja nie jestem w stanie po takiej ilosci fotek przypomnieć sobie jak która się nazywa i ile kosztuje.Ten pan na wszystkie meile odpowie,wyśle dla zainteresowanych fotki nici,jak również może wysłać próbke danej nici
Mao - Czw 22 Mar, 2007 11:54
Basia jesteś niesamowita jesteś naszą czarodziejką nic tylko teraz pieniądze wydawać i robić ...robić ...robić...
Grochu - Czw 22 Mar, 2007 12:38
Basiu piękne dzięki
alicja11 - Czw 22 Mar, 2007 12:52
Basiu dla Ciebie za wszystkie t.e informacje
Antonina - Czw 22 Mar, 2007 14:24
Basiu dziekuję. Jesteś niesamowita.
Tyle pięknych nici/włóczek - znów mam chęć by kupowac ( a tego co mam w zapasie wystarczy na kilka lat robótkowania). Chyba po prostu jestem nienormalna - bo, kiedy zobaczyłam te włóczki znów obudzila sie we mnie cheć kupowania i posiadania. Ech - namiętności....
Ada - Czw 22 Mar, 2007 16:08
| Antonina napisał/a: | Basiu dziekuję. Jesteś niesamowita.
Tyle pięknych nici/włóczek - znów mam chęć by kupowac ( a tego co mam w zapasie wystarczy na kilka lat robótkowania). Chyba po prostu jestem nienormalna - bo, kiedy zobaczyłam te włóczki znów obudzila sie we mnie cheć kupowania i posiadania. Ech - namiętności.... |
Ja mam to samo-włóczki po szafach,jedno łóżko,a właściwie pojemnik na pościel pełny,a ja sie zastanawiam nad kornelia na kg.
Basiu,ale nam zrobiłaś ......dobrze.Ciekawa jestem,czy są jakieś przeszkody w wystawianiu na Allegro,np. z opcją "kup teraz"?
Beata61 - Czw 22 Mar, 2007 18:29
Basiu, ogromnie dziękuję za wszystkie fotki i informacje o włóczkach. .
Asia S. - Czw 22 Mar, 2007 22:20
Jak teraz namówić faceta na "malutkie" zakupy w Częstochowie??
moslamawe - Pią 23 Mar, 2007 06:59
kurcze az mi się coś robi jak oglądam te zdjęcia Basiu jakby tak wygrać w totolotka ....
alienor - Pon 26 Mar, 2007 17:17
Dziewczyny dostalam pierwsze nici zamówione w Rumento. Zakupiłam akryl , który wygląda jak bawełna, nazywa się to wdziecznie "regata". Nici są super , jestem zachwycona, moja córka jak wróciła ze szkoły od drzwi wołała " chce z tego bluzkę i spódnicę". Na Basi fotkach mie ma akurat tych nici , ale pan przysłał mi foto . Zamówienie złożyłam w sobotę dziś rano już były w domu. Wszystko super , doskonały kontakt, realizacja bardzo szybka. Dostałam masę próbek , i ąż się rozchorowałam. Gdyby nie fakt , że mam tylko dwie ręce to pewnie bym jeszcze z 15 kg zamówiła , tyle rzeczy mi się podoba. Myślę , że kolejne zamowienie będzie większe , bo ceny są bardzo atrakcyjne. .
Barbaro1 zrobiłaś kawał dobrej roboty . Nie potrafię powiedzieć jak jestem Ci ogromnie wdzięczna.
barbara 1 - Pon 26 Mar, 2007 18:04
alienor jak się cieszę o tak szybkiej przesyłce to jeszcze w życiu nie słyszałam
Barbaro1 zrobiłaś kawał dobrej roboty . Nie potrafię powiedzieć jak jestem Ci ogromnie wdzięczna
|
|
|