To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Frywolitki - No to mnie dopadło

Bernadka - Czw 01 Mar, 2007 15:18
Temat postu: No to mnie dopadło
Witam wszystkie frywolące zebalek dziewczęta. Do tej pory raczej inna dziedzina bardzo mnie wciągała otóż wyszywam obrazy metodą HALF stitch , ale po zaznajomieniu się z tym co wy zrobiłyście w dziedzinie frywolitek poczułam się oczarowana. Teraz siedzę i uczę się robić frywolitkę . nie jest to proste gdyż większość stron przez was podawanych jest po angielsku i raczej są to skróty których na razie nie kumam:) ale cieszę się bo dzięki marancie umiem podstawy . Na razie wzory są dla mnie czarną magią . Może ktoś pomoże?????
Bernadka - Czw 01 Mar, 2007 15:31

Jeszcze jedno małe pytanko. Mo że ktoś wie kiedy w tym roku będzie cepeliada??? To chyba pytania do Renulka??? wesoło mi
ikmis - Czw 01 Mar, 2007 16:42

Witaj Bernadka,
są też instrukcje po polsku, np. Koroneczka, czyli AnnaB też stworzyła filmiki szkoleniowe kazanie a poza tym śmiało mów w czym problem zebalek

Bernadka - Czw 01 Mar, 2007 16:47

Nie jest aż tak źle potrafię już zrobić co uklon nieco . Tylko nie kumam tych angielskich skrótów a najwięcej schematów jest na angielskich stronach
ikmis - Czw 01 Mar, 2007 17:02

a to Ty, moja droga, rzuciłaś się na głęboką wodę zebalek
łatwiej by Ci było nabierać wprawy na schematach rysunkowych, ale skoro tak bardzo chcesz, to w interecie są specjalne słowniczki, np. ten http://inkubusnet.interne...frywolitki.html

Bernadka - Czw 01 Mar, 2007 17:21

heheh dzięki wielkie . W końcu Maranta to moja kuzynka nie może się mnie wstydzić Smile hopla
Bernadka - Czw 01 Mar, 2007 17:23

no ale schematy rysunkowe mile widziane uklon
Renulek - Pią 02 Mar, 2007 07:03

Bernadko cepeliada w Krakowie organizowana jest zawsze w ostatnim tygodniu sierpnia każdego roku.

i proszę zmień avatar bo straszny smutas tam jesteś a chyba tak nie jest noo

Bernadka - Pią 02 Mar, 2007 07:11

Witaj Renulku ja dopiero zaczynam coś działać na polu frywolitek no a ty słyszałam że mistrz więc o pomoc się zwracam . Może masz jakieś schemaciki proste ubranek dla jajeczek ??? cmoknięcie No i może kiedyś mogłybyśmy się zobaczyć w Krakowie . Czasem tam jeżdżę do mojej mamy. Teraz troszkę mniej bo mam 5 miesięcznego brzdąca:) Gdybyśmy się mogły spotkać to cośkolwiek byś mi popokazywała????
Renulek - Pią 02 Mar, 2007 07:17

Oczywiście Bernadtko że możemy się spotkać. Jak będziesz się wybierać w strone Krakowa to napisz mi parę dni wcześniej wiadomość, a ja sprawdzę czy w tym czasie dam radę kwiatek dla ciebie
Bernadka - Pią 02 Mar, 2007 07:24

Bardzo dziękuję bo jednak zobaczyć ai porozmawiać to zupełnie co innego niż tylko z neta się uczyć . Ja na razie specjalizuję się w wyszywaniu half stitch sfotografuję swoje prace i je pokażę niedługo . hopla
Renulek - Pią 02 Mar, 2007 07:27

Mam nadzieje, że jak przyjedziesz do Krakowa to weźmiesz ze sobą trochę swoich prac z half stitch wesoło mi bardzo chętnie je popodziwiam i pomacam Mr. Green

przeniose ten temat do działu ogólnego bo wzorów w nim jak na lekarstwo Laughing

Bernadka - Pią 02 Mar, 2007 09:44
Temat postu: a tu są moje prace
http://bernadka.fotosik.pl
Bernadka - Pią 02 Mar, 2007 09:58
Temat postu: no właśnie

Bernadka - Pią 02 Mar, 2007 15:14

i moja pierwsza frywolitka na mojej stronce http://bernadka.fotosik.pl
szydeleczko - Pią 02 Mar, 2007 19:58

brawo jak sie raz zacznie to pozniej nie mozna skonczyc , Czekamy na nastepne do dziela! bye hmm
szydeleczko - Pią 02 Mar, 2007 20:00

a tu cos Dla Ciebie aby zmobilizowac do pracy

hahahihi

szydeleczko - Pią 02 Mar, 2007 20:02

oj to dla Ciebie wczesniej sie nie uwzglednilo
wcisnij tylko pobierz

Bernadka - Pią 02 Mar, 2007 21:58
Temat postu: Matko jakie śliczności
A to moja dzisiajsza wypocinka kwiatuszek hopla
maranta - Pią 02 Mar, 2007 22:11

Bardzo fajny kwiatuszek i pikotki takie równiutkie Ci wychodzą brawo
Chyba te frywolitki mamy we krwi wesoło mi

Bernadka - Sob 03 Mar, 2007 12:43

Dzięki Aniu teraz próbuję coś nowego może wieczorem pokażę co hahahihi
Bernadka - Sob 03 Mar, 2007 21:31
Temat postu: A to moja nowa pracusia:)
Na początku ciężko było , co zresztą widać po nierównościach , ale już połapałam i będzie z tego coś ładnego hopla
Bernadka - Sob 03 Mar, 2007 21:33

l a tutaj znalazłam dobry opis jak rozumieć te straszne angielskie hieroglify . to dla tych którzy tak jak ja początkują cmok we frywolitkach http://www.gagechek.com/slb/tips/tips.html
maranta - Sob 03 Mar, 2007 22:41

Ciekawie się zapowiada brawo brawo brawo
Cieszę się, że tak ładnie Ci te frywolitki wychodzą hopla

Przepraszam, że schemaciku nie rozrysowałam ale walczyłam z lakierem, jajkami decu i bólem głowy przepraszam Może teraz jak znalazłaś tę stronkę, to już sama się połapiesz co i jak hmm

Bernadka - Nie 04 Mar, 2007 08:45

Tam są wytłumaczone te skróty hieroglificzne , ale jest jeszcze jedna lepsza stronka tylko że mi się komp wyłączył i jej nie zapamiętałam ale jak ją znajdę to napiszę . Bo ciężko jest na początku zrozumieć skróty , nawet jeśli ktoś zna angielski jak się nie wie o co chodzi. Może ktoś widział stronkę po francusku z frywolitkami , bo ten język jest mi dość bliski. W końcu w Belgii pracowałam przez rok i musiałam sobie przypomnieć wszystko co nauczyłam się w liceum a nawet więcej cool myślę że popróbuję sobie wyrysować a może nawet nie bo ten wzorek już zrozumiałam . Dzięki wielkie Aniu za pomoc. cmok