To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Masa solna, modelina i inne... - masosolny Gandalf

ara - Nie 17 Wrz, 2006 17:45
Temat postu: masosolny Gandalf
mam nadzieje ze jest choc odorbine podobny Smile

maranta - Nie 17 Wrz, 2006 19:47

Ale świetny jegomościu masosolny cool cool cool

Tak za mną chodzi, od jakiegoś czasu, utworzenie działu pod modelinę, masę solną i inne takie.
Nie wiem tylko jak byłoby z zainteresowaniem hmm

sonya - Nie 17 Wrz, 2006 20:24

jako osobka ktora paprze sie w masie solnej mowi ze pewnie znalazlo sie grono zainteresowanych:)
maranta - Nie 17 Wrz, 2006 20:33

sonya napisał/a:
jako osobka ktora paprze sie w masie solnej mowi ze pewnie znalazlo sie grono zainteresowanych:)

Nie ma sprawy, tylko jeszcze przydałby się ktoś z "paprzących się" do kierowania tym działem, bo ja tylko raz, no dokładnie dwa razy sie upaprałam w modelinie i to z kiepskim skutkiem jak na razie wesoło mi

Może jest ktoś chętny, kto zająłby sie takim działem jako moderator?

Madzia - Nie 17 Wrz, 2006 22:08

Oczywiście najpierw przeczytałam "małosolny", co skojarzyło mi się z ogórkami.
Gandalf jak żywy, jest świetny, tylko brwi bym mu dodała, wszak miał krzaczaste.
Możesz śmiało robić resztę, myślę że zwłaszcza hobbici mogą bardzo fajnie wyjść.
brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo

krzysztofina - Wto 19 Wrz, 2006 14:03

O tak-różności z modeliny,masosolne i z marcepana sztucznego bądż prawdziwego?-jestem za cool
maranta - Czw 21 Wrz, 2006 12:47

W takim razie już jest nowy dział i właśnie się w nim znajdujemy wesoło mi
Zapraszam uklon

Bećka - Czw 21 Wrz, 2006 13:29

Ara Gandalf całkiem przystojny :wesolek: choć do filmowego nie podobny(bo nie m musi)
Czekamy teraz na reszte bohaterów książki i na Twój przepis na ciasto masosolne

Ula_K - Czw 21 Wrz, 2006 14:59

cool cool cool wesoło mi oklaski
krzysztofina - Czw 21 Wrz, 2006 22:19

MODERATORKO-BEĆKO-WITAMY CIĘ JAKO OPIEKUNA TEJ SRONY radocha
Bećka - Czw 21 Wrz, 2006 22:31

:wesolek:
słoneczko - Pią 22 Wrz, 2006 13:09

jeśli chodzi o mnie - jestem jak najbardziej ZA !!!
fascynują mnie każde robótki ręczne - nie wiem dlaczego ale mam na ich punkcie bzika, i czy to wyszywanie, szycie, szydełkowanie-drutowanie(chociaż drutownie jakoś ostatnio mniej), lepienie, papierkowanie, sklejanie,no różności - jako ROBÓTKI RĘCZNE - to jestem zawsze ZA!ZA!ZA! cool
a ten dział mi odpowiada, bo już szukałam w takim temacie na innych stronkach Smile
najwięcej to można znaleźc na takich dziecięcych - tak oto na takiej stronce znalazłam przepisy na różne MASY:
http://program.aupair.fm.interia.pl/gdy_talent.htm - może się przyda komuś Smile bye

i jeszcze dla zainteresowanych: http://www.cafeart.pl/content/view/122/197/

Bećka - Pią 22 Wrz, 2006 13:36

Słoneczko śliczne dzięki za linki kwiatek dla ciebie
Jesteśmy dzięki temu krok do przodu hopla
Mam jednak nadzieję że każda z nas podzieli się tu swoimi przepisami i doświadczeniami z masą solna.

kuela - Pią 22 Wrz, 2006 13:45

No no Ara Smile ale znając tą postać bardzo dokładnie - trochę wydłużyłabym mu sylwetkę i twarz, bo jegomość Gandalf wyglądał na szczuplejszego dzeltelmena Wink
Ania Frania - Pią 22 Wrz, 2006 14:01

Hej dziewczyny!!!! Gandalf fajny!!!- i wcale nie musi być taki jak pierwowzór- BO TAMTEM ZDECYDOWANIE NIE BYŁ SŁONY zebalek
magdalena - Pią 22 Wrz, 2006 14:39

Gandalf rewelacyjny!!!

madzia napisał/a:
Oczywiście najpierw przeczytałam "małosolny", co skojarzyło mi się z ogórkami.

ja też w pierwszym odruchu przeczytałam "małosolny" rotfl i pomyślałam :cóż znowu dziewczyny fajnego wymyśliły i to z ogórków?

Ale mi wstyd!!!

Obiecuję poprawę zebalek Embarassed

Dział zapowiada się rewelacyjnie! brawo

ara - Pią 22 Wrz, 2006 15:05

Wink Kuela zebym ja wiedziala jak ten filmowy wyglądał to byłoby super ale to Łukasza siostra maniaczka widziała ten film 20 razy to ja juz sobie mogę odpuścić Smile Gandalf powędrował do niej i była nim zachwycona Smile mnie nie było jak go odpakowała więc udawać nie musiała hihi Smile

przepis na ciasto solone mam prosty:
szklanka mąki
szklanka soli
woda (zazwyczaj nalewam sobie całą szklanke i stopniowo dolewam do ciasta az jest dobre całej szklanki nie wykorzystuje)

potem uzywam mąki do podsypywania stolnicy.

mam gdzieś linki do roznych potworków to pozniej wrzuce Wink