Chwalę się :) - Dorobek xxxx Ady
Ada - Czw 31 Sie, 2006 19:29 Temat postu: Dorobek xxxx Ady obrazki z serii Kim Anderson firmy Rico:

i pozostałe

i dalej

i gobelin, w robocie jest kolejny firmy Rico
Niestety nie mam tych,które podarowałam.Mam natomiast jeszcze kilka,ktore nie są oprawione.
Madzia - Czw 31 Sie, 2006 19:43
Ada, tyś to wszystko wydziubała?????????????????
Chyba nie, wszak to niemożliwe.
renata - Czw 31 Sie, 2006 19:56
Ada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nic nie napisze bo zamiemowiala z wrazenia!!Super!
barbara 1 - Czw 31 Sie, 2006 20:38
Ada piekne prace,brak słów.Gdzie to wszystko wisi?
Ada - Czw 31 Sie, 2006 20:40
"dzióbałam" przez 6 lat,bo wtedy zaczęła sie moja przygoda z xxx.Zaraz pokażę jak zaczynałam,bo tych obrazków wyżej nie umieściłam,gdyż wydawały mi się całkiem beznadziejne-gruba kanwa,kolory dobierane "na oko" lub robione na malowanej kanwie/nigdy w życiu już tego "chol.....a nie kupię,choćby obrazek był najpiękniejszy/.Teraz haftuję gobelin Rico i też się męczę,bo też malowana kanwa,a na dodatek haftowanie wełną.

a to obrazki mojej córki.Ona wczesniej zaczęła,ale szybko skończyła się Jej pasja,a mnie nią zaraziła.

Basiu,tak się składa,że mam dom,a nie mieszkanie w bloku.Zlikwidowałam aneks jadalny,bo zostaliśmy z mężem we dwójkę i nie jest nam tak bardzo potrzebny,a w tym miejscu zrobiłam "komputerownię".Ściany wyłożone boazerią,która mi się bardzo nie
podoba/wręcz wstrętna/,ale ma tę zaletę,że można bić do woli gwoździe,przenosić je również z miejsca na miejsce,co w przypadku cegieł się to nie udaje.No i te obrazki w większości tu wiszą.Te najbardziej "ekskluzywne" wiszą w salonie/stąd też widać obrazki z aneksu/i w pokojach dzieci oraz w naszej sypialni,a nawet w kuchni i przedpokoju/te z samego początku mojej "kariery"/.Przy okazji można zobaczyć moją kolekcję liptona.
Tak to mniej więcej wygląda:

magdalena - Czw 31 Sie, 2006 20:44
Ado rewelacyjne prace,aż mi słów brakuje ,aby wyrazić uznanie dla Twoich prac!
barbara 1 - Czw 31 Sie, 2006 21:18
Tak też myslałam,że masz dom.Bo w bloku to gdzie?scian by brakło dla takiej kolekcjii.
Ja taż mam dom i aż Ci zazdroszczę takich obrazów na scianie.W sumie mam tylko jeden gobelin z Matka Boską i to kupny.A i tak się z niego cieszę
psotka26 - Pią 01 Wrz, 2006 11:19
Ada bardzo ładne sa prace no i masz własna galerie w domu
Violetta21 - Pią 01 Wrz, 2006 11:26 Temat postu: Dorobek xxxx Ada prace przepiękne Ja też haftuję ale takiej kolekcji jeszcze się nie dorobiłam może kiedyś....
Krakowianka - Pią 01 Wrz, 2006 12:03
coś wspaniałego!! czy nigdy nie myślałaś o pokazaniu swych prac szerokiemu gronu np.wystawa ?
Ada - Pią 01 Wrz, 2006 23:22
Dzięki za uznanie.Namawiano mnie w zeszłym roku na wystawę,ale wtedy się nie mogłam zdecydować,bo większośc nie była oprawiona.
Najgorsze jest to,że ja mam dylemat czym się zająć,bo krzyżykuję,szydełkuję i"drutuję".Zaczęłam również szyć patchworki,ale mimo,że mi się bardzo podobają nie wciągnęły mnie tak bardzo,bo poprostu nie mam wprawy w szyciu.Natomiast nie próbuję nawet innych technik typu frywolitki,decoupage,tunezyjskie,bo wtedy już zupełnie bym się pogubiła.
netka - Sob 02 Wrz, 2006 19:31
Ada, w twoich pracach widać prawdziwą pasję tworzenia, jesteś perfekcjonistką w tych haftach i nie dziwię się że nie próbujesz nowych rzeczy. Daj się jednak namówić na jakąś wystawę i zarażaj swoją pasją innych.
Ale z drugiej strony, ja też krzyżykowałam, drutowałam i szydełkowałam blisko 10 lat, a teraz wpadłam we frywolitki i nie mogę się od nich uwolnić, chociaż chciałabym jeszcze popróbować hardangera, decupagu i richelieu Ale może to w kolejnej dziesięciolatce.
renata04 - Śro 06 Wrz, 2006 12:17
Ada jestem w szoku , przepiękna kolekcja
WIELKIE GRATULACJE
karmelek - Śro 06 Wrz, 2006 13:34
najpierw miałam
jeju ile tego wyszyłaś!!! i jakie wszystko piękne!!! Stanowczo powinnaś gdzieś się z tym pokazać
jokul - Pon 25 Wrz, 2006 11:50
O rety!
Jestem pod ogromnym wrażeniem. Chciałam też sie pochwalić, ale teraz, to już nie mam śmiałości.
elka65 - Pią 17 Lis, 2006 10:47
Ada twój dorobek jest imponujący
Ada - Śro 11 Kwi, 2007 17:08
I kolejne moje prace,jeszcze nie wszystkie oprawione.Zdjęcia są słabe,ale nie chce mi się ich przerabiać,bo i tak fotografem jestem miernym.Niektóre robótki mają tylko połozone passepartouty i stąd takie krzywe.
Bernadka - Śro 11 Kwi, 2007 17:26
piękne . Powiedxz mi proszę czy obraz papieża który poprzednio umieściłaś tzn. tego czytającego miałaś gotowy naniesiony na płutno czy to jest jakiś wzór ??? a jeśli wzór to skąd
Ada - Śro 11 Kwi, 2007 18:40
Rozumiem,że chodzi Ci o ten obrazek na czarnej kanwie.
Specjalnie dla Ciebie:

Ja robilam niciami DMC,nie wiem jak wychodzi Ariadną.
Violetta21 - Śro 11 Kwi, 2007 21:29 Temat postu: Dorobek xxxx Ady Ada piękne hafty
asia0407 - Śro 11 Kwi, 2007 22:30
Ada śliczne hafty
Halkuk - Czw 12 Kwi, 2007 08:23
Ada, przepiękne obrazy
Jestem pod wrażeniem
Cudowne prace i taka ich ilość
kasiamwz - Czw 12 Kwi, 2007 11:46
Ada śliczne obrazki
psotka26 - Czw 12 Kwi, 2007 12:36
łade sa te obrazki
elka65 - Czw 12 Kwi, 2007 13:24
Ada,