Propozycje - Mapa Google na forum
maranta - Śro 12 Lip, 2006 20:18 Temat postu: Mapa Google na forum Nie wiem czy ktoś zauważył już mapkę Google na naszym forum
Każdy kto chce może wybrać w edycji swojego profilu, współrzędne geograficzne własnej miejscowości.
Przy polach- długość geograficzna i szerokość geograficzna klikamy w - znajdź swoje współrzędne.
Otworzy się takie okienko-
Z rozwijanej listy wybieramy swoją miejscowość.
Na dole strony edycji profilu klikamy w wyślij i już nasze dane zostaną uaktualnione.
Teraz gdy wejdziemy na stronę mapy zobaczymy zwykłą mapę, na której są naniesione znaczki gdzie który forumowicz mieszka (na razie jestem tam tylko ja zaznaczona, bo tylko ja podałam swoje współrzędne dla Gdyni)
Można mapę przełączyć do widoku satelitarnego
Bocznym suwakiem można przybliżyć i powiększyć obraz satelitarny
i jeszcze większe zbliżenie ( dla niektórych miejscowości można uzyskać takie zbliżenie, że widać poszczególne domy a nawet samochody)
Na dole mapy znajdują się statystyki
Myślę, że taka mapa to fajna rzecz, tym bardziej, że nie obciąża nam transferu
Szkoda tylko, że działa najlepiej pod Mozillą, jako tako pod Operą, natomiast bardzo kiepsko pod Internet Explorerem (nie są w tym wypadku nanoszone znaczki użytkowników na mapę)
psotka26 - Czw 13 Lip, 2006 19:04
Aniu kiedy klikam na rozwijanej listy wybieramy swoją miejscowość i wybieram swoja miejscowość to mi twoja stronka się zawiesza nie wiem czemu
ostatek7 - Pią 14 Lip, 2006 12:42
Nie mogłam znaleźć "lasu czarownic" (nie ma takiego miejsca na mapie? ), zdecydowałam się więc na Łódź-Śródmieście (pisało coby najbliżej miejsca właściwego) i też się stronka zawiesiła... Próbowałam kilka razy, ze skutkiem żadnym
Pozostanę więc w tajemniczym i bliżej nieokreślonym "daglezjowym lesie czarownic"...
Prząśniczka/czarownica pod daglezją? hihi...
maranta - Pią 14 Lip, 2006 14:24
Nie mam pojęcia o co biega z tym zawieszaniem
U mnie poszło bez problemów, ale to jest nowość na forum i do tego nie za dobrze współpracuje z niektórymi przeglądarkami netowymi (ponoć najlepiej z Firefoxem).
Jestem ciekawa jak u innych, czy też będą takie problemy, może będę musiała poszukać rozwiązania u autora tej modyfikacji.
Ja swoje dane wprowadzałam korzystając z Internet Explorera (dokładniej z Maxthona) jednak, żeby zobczaczyć coś na tej mapię muszę odpalać Firefoxa albo Operę.
Widzę, że oprócz mnie jeszcze dwie osoby się na mapce pojawiły, avenitta i pigulka, napiszcie dziewczyny czy też były problemy z zawieszaniem strony?
avenitta - Pią 14 Lip, 2006 20:14
U mnie nie było żadnych problemów, wybrałam moją miejscowość- ukochane TYCHy i od razu wyskoczyła dłudość i szerokość geograficzna . I to cała filozofia
we_st - Nie 17 Maj, 2009 15:36
A ja nie potrafię wpisać swoich danych
gosias - Pon 01 Cze, 2009 10:42
U mnie też bez problemu
|
|
|