To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Haft - [krzyżykowy] Poszukiwania...

zaga25 - Śro 22 Cze, 2016 12:04
Temat postu: [krzyżykowy] Poszukiwania...
Witam!
Mam prośbę.
Poszukuję listę kolorów do tego obrazu:

A do tego poszukuję wzór i listę kolorów:

Z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam.
Aga

we_st - Śro 22 Cze, 2016 12:34

Poświęciłam na szukanie przeszło pół godziny. Mam nadzieję, że docenisz. Sprawdziłam twoją obecność na forum. Napisałaś tylko 11 postów, z czego prawie wszystkie to prośby o wzory. To moim zdaniem wykorzystywanie innych i objaw lenistwa. Poświęć trochę własnego czasu na poszukiwania. Mam taką nadzieję, że nie czerpiesz korzyści z tego, bo krew mnie zaleje. Pomyśl o tym, gdy kolejny raz poprosisz o gotowy wzór

I przelicznik na Anchor
Подбор по живым ниткам в Anchor:
1-332 2-334 3-9046 4-47 5-20 6-403
7-400 8-235 9-399 10-серебро

i następny

http://www.liveinternet.r.../post392176686/

japoneczka01 - Śro 22 Cze, 2016 14:09

we_st masz rację. Za Twoim przykładem przyjrzałam się i widzę, że zaga25, to za te kilka lat jak jest w maranciakach ani raz nie pokazała co udało się lub nie udało wykonać. Mogę wyciągnąć wniosek, iż to przekazuje komuś, w ramach oszczędności kosztem naszego czasu.
zaga25 - Śro 22 Cze, 2016 14:45

Dziękuję za pomoc. Oczywiście doceniam.

Ale jest mi bardzo przykro, że oceniacie innych swoją miarą. Poświęciłam dużo czasu na znalezienie tych kolorów. Być może znacie takie strony, których ja nie znam. I dlatego zdecydowałam się poprosić o pomoc. I zapewniam Was, że nie zarabiam na tym.

Myślałam, że pomaga się z dobroci serca, a nie dowalenia komuś. Przykro mi z tego powodu. Ale może obie macie dzisiaj zły dzień???

Pozdrawiam.

japoneczka01 - Śro 22 Cze, 2016 16:50

zaga25 bycie na forum to udzielanie się od czasu do czasu albo pokazanie swojej pracy - tak wygląda "zapłata" za pomoc. Nie może być tak, że to działa tylko w jedną stronę, bo jeżeli tak będzie to i z naszej strony będzie milczenie i nie dziw się, gdyż my mamy wyłącznie satysfakcję, że komuś się pomogło i nic więcej.
Z mierzeniem jakąś miarką to chyba Ci się coś pomyliło.
Jak Ci się będzie chciało, to zerknij na nasze profile i zobacz ile czasu poświęcamy właśnie na pomoc dla innych.

zabka611 - Śro 22 Cze, 2016 23:26

ZAGA 25
Od 2007 roku ile razy pomogłaś komuś?????????????????????????????/

wernatka - Czw 23 Cze, 2016 11:28

zaga25, mi się wydaje, że nie znasz opcji szukania obrazem w google, poczytaj sobie tutaj:
http://www.google.pl/intl...rchbyimage.html
Ten temat był też poruszany na forum, ale nie mogę znaleźć gdzie.
Ja wczoraj dość szybko znalazłam to, czego szukałaś wykorzysując trzeci sposób. Nie wpisywałam się, bo we_st udzieliła już odpowiedzi.

Tak sobie myślę, że większość osób proszących o schemat, czy wyraźniejszy schemat, nie zna opcji wyszukiwania obrazem.

we_st - Czw 23 Cze, 2016 12:39

zaga25 napisał/a:
Myślałam, że pomaga się z dobroci serca, a nie dowalenia komuś. Przykro mi z tego powodu. Ale może obie macie dzisiaj zły dzień???
pomagam właśnie z dobroci serca. Przecież spełniłam obie prośby. Gdybym chciała tylko dowalić nie podawałabym ani rozpiski, ani wzoru. W odróżnieniu od ciebie, czytam posty z innych działów i cały czas się czegoś nowego uczę. Pomagam, jeśli tylko mogę, bo w taki sposób mogę się tylko odwdzięczyć innym użytkownikom forum za pomoc i porady.
Po co ja to w ogóle piszę, przecież dostałaś to, czego chciałaś i już pewnie bardzo długo tu nie zajrzysz

P.S. Trudno było punkcik za pomoc dać?

zaga25 - Sob 25 Cze, 2016 12:31

Jestem, jestem... bye