To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Inspiracje, idee, pomysły - Jak podoba wam się taki kwiatek?

Kroszetka - Śro 29 Kwi, 2015 08:21
Temat postu: Jak podoba wam się taki kwiatek?
Co myślicie o tym szydełkowym kwiatku?
https://youtu.be/9r-AZfhoWb0

AlaJ - Śro 29 Kwi, 2015 08:26

Kwiatek, jak kwiatek. Antonina gdzieś na forum tez przepisy na kwiatki nam podawała.
Kroszetka - Śro 29 Kwi, 2015 08:38

Jeśli niepotrzebnie powtarzam temat to przepraszam.
vichta - Śro 29 Kwi, 2015 20:04

Ja też uważam, że kwiatek, jak kwiatek ale...
Chylę czoła przed autorką filmu uklon Ja szydełkiem władam całkiem nieźle, ale jest dużo osób, które taką przygodę zaczynają i na pewno chętnie skorzystają z lekcji, a zrobienie własnoręcznie takiego kwiatka ogromnie ich ucieszy zebalek
Kroszetka, kontynuuj tworzenie tutoriali. cool Po polsku jest ich niewiele, szczególnie takich z podstawami szydełkowania. Utworzenie playlisty z lekcjami to świetny pomysł brawo

Kroszetka - Czw 30 Kwi, 2015 07:25

Dziękuje jesteś bardzo miła że to napisałaś. Ostatnio już traciłam chęci do kręcenia filmów, wykonanie ich i przesłanie zajmuje dużo czasu, ale jeśli komuś się mogą podobać i przydać to będę to kontynuować. Pozdrawiam
AlaJ - Czw 30 Kwi, 2015 08:30

Filmiki zawsze przydadzą się początkującym osobom, a i doświadczone mogą czasem podpatrzyć coś ciekawego.
Nie każdy ma taką wyobraźnię, żeby tylko z opisu się nauczyć i nie każdy ma możliwość, żeby mu ktoś na żywo pokazał.
Gdyby nie filmiki w internecie, to dużo trudniej byłoby mi się sztukę frywolitkowania opanować.
Tak że każdy filmik ma swojego widza Wink.

japoneczka01 - Pon 11 Sty, 2016 07:14

Kroszetka Filmik bardzo dobrze zrobiony. Tło jasne i kolor włóczki dobrany tak, że dokładnie widać wszystkie oczka.
Spokojnie i rzeczowo tłumaczysz i powolutku pokazujesz gdzie i jak wbijać szydełko, a nie tak jak niektórzy śmigają szybko, że nie sposób wychwycić co robią gdy ktoś faktycznie jest początkujący. Ważne jest też to, iż nie uciekasz z rękami poza kamerę i od początku do końca można obejrzeć kursik tak jakby to było na żywo.
Tak trzymaj i rozkrzewiaj tę sztukę, aby nie zaginęła. cool brawo

Barbara2006 - Wto 14 Cze, 2016 22:55

różyczka w 3D krok po kroku, wyraźne fotki i schemat (myślę że nie tylko początkujące skorzystają)
http://www.fabartdiy.com/...m-free-pattern/

japoneczka01 - Śro 15 Cze, 2016 06:50

Barbara2006 a co konkretnie miało być na tej stronie, bo u mnie tylko sporo tekstu i nic więcej?
Barbara2006 - Śro 15 Cze, 2016 10:51

japoneczka to widocznie jest tak u Ciebie. love
U mnie otwiera się strona z wieloma fotkami (dokładnie 16 zdjęć) i schemat wykonania róży. Jak klikne na NEXT otwiera się druga strona z 12 minutowym filmikiem, w którym autorka dokładnie wszystko pokazuje.

To tylko dwa zdjęcia z tych wielu, na dowód, że rzeczywiście się otwierają. cmoknięcie

japoneczka01 - Śro 15 Cze, 2016 12:06

Już wszystko jasne to mój program ochronny podaje mi komunikat, że są zagrożenia na stronie i pewno blokuje zdjęcia.