To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Problemy, pytania - Prośba o pomoc odnośnie dołu sukienki

Julita25pp - Sob 14 Lut, 2015 12:26
Temat postu: Prośba o pomoc odnośnie dołu sukienki
Mam do Was ogromną prośbę, w zeszłym roku zaczęłam robić dla siebie sukienkę z włóczki mona xima złamana biel, problem jest taki że nigdzie nie mogę już dostać tej włóczki Sad
Góra wygląda tak
Proszę pomóżcie jaką włóczką mogę dokończyć dół sukienki? Widzicie to w jakimś innym kolorze? Może macie pomysł jaki wzorek na dół sukienki mogłabym wykorzystać?
pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc Smile

we_st - Sob 14 Lut, 2015 13:05

w Rumento szukałaś
http://www.sklep.rumento....ln6itbgjr0v4ta4

Julita25pp - Sob 14 Lut, 2015 16:55

W Rumento nawet zamówiłam ale oddałam, ponieważ to nie jest złamana biel ale taki zżółkły kolor, jak dzwoniłam to Pan mówił, że jest to pewnie inna partia a niestety nie mają żadnych symboli/numerów.
japoneczka01 - Sob 14 Lut, 2015 20:17

Julita25pp wzorku nie musisz zmieniać. Do Twojego koloru praktycznie pasuje każdy. A może włóczka cieniowana na dół, ale taka, żeby miała jeden kolor taki sam jak góra i wyszłoby tak, jakby od początku było zaprojektowane.
Julita25pp - Nie 15 Lut, 2015 12:59

japoneczka01 chciałam inny wzorek bo z tymi kwadratami było bardzo dużo pracy, później musiałam jeszcze zwykłą nitką zabezpieczać lewą stronę bo nitka jest bardzo śliska i bałam się, że zacznie mi się pruć. Tylko może wiesz jakiej firmy mogłabym szukać? W pasmanteriach nie mają nic podobnego co do grubości włóczki no i podobnego wizualnie.
ania_b - Nie 15 Lut, 2015 13:08

A czemu nie kupisz tej samej włóczki Mona Xima, tylko w innym kolorze? W zdecydowanie innym. I wtedy, żeby nie przytłoczyć góry, dół zrobić już bardzo prosty. Tym samym kontrastowym kolorem oblecieć dekolt i wykrój pachy oczkami rakowymi.
Julita25pp - Nie 15 Lut, 2015 14:28

Dlatego, że z tej mony nie ma żadnego ciekawego koloru, są różowe albo fioletowe itd a ja myślałam o granatowym albo jakimś ciemniejszym niebieskim jakoś te pstrokate kolory nie do końca mi tu pasują. Problem u mnie też z wyobraźnią, widząc jakiś kolor nie do końca potrafię sobie wyobrazić jak bedzie to wyglądało w całości
ania_b - Nie 15 Lut, 2015 16:38

No Faktycznie, zapytałam wujka Gugla i pokazał same majteczkowe kolory

Na stronie e-dziewiarki jest wyszukiwarka włoczek według grubości O TUTAJ

Tylko tam jest na motek 50 g, więc wpisz, że szukasz włóczki na 200 metrów i zobacz, co ci wyskoczy. Trudniej będzie znaleźć taką włóczkę z połyskiem. Choć, czy w sumie ona musi być połyskliwa?

Julita25pp - Nie 15 Lut, 2015 17:42

W sumie nie musi być połyskliwa, chyba nawet ładniej by wyglądała matowa tylko problem właśnie jaką dobrać ;( przejrzę to co mi wysłałaś, może coś znajdę Smile