To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - sonda na stronie Dropsa

Gośka - Pią 19 Gru, 2014 13:03
Temat postu: sonda na stronie Dropsa
Trafiłam na strone Dropsa http://www.garnstudio.com...rites.php?cid=5 gdzie jest sonda na temat nowej ich kolekcji Wiosna-Lato 2015, można zagłosować na 10 projektów i potem trzeba zapisać sie podając swoje dane. A myślę sobie co tam, kilka podoba mi się to mogę kliknąć. Pozaznaczałam, wpisałam imię, nazwisko, e-mail i wiek. Klikam. I co? I zonk puknąć się - odpowiedź "masz za długie nazwisko" (11 liter) puknąć się To co mam skrócić? Ale jak? hmm Myślałam, że to poważni ludzie oooo nieee
kabyr - Pią 19 Gru, 2014 14:27

Gośka, Ja wysłałam i poszło. cmoknięcie cool
AlaJ - Pią 19 Gru, 2014 21:15

Moje dziesięcioliterowe nazwisko zmieściło się. Tak szczerze mówiąc podobało mi się tylko kilka wzorów.
japoneczka01 - Pią 19 Gru, 2014 21:34

Ale kolory tych wszystkich ciuchów takie jakieś sprane, prawie bez wyrazu - mdło.
vichta - Pią 19 Gru, 2014 23:16

Gośka napisał/a:
odpowiedź "masz za długie nazwisko" (11 liter)

Można:
a) wyjść za mąż
b) rozwieść się i wrócić do panieńskiego nazwiska
... w zależności od aktualnego stanu głosującego... rotfl Inaczej z głosowania nici nie wiem

A poważnie... nooo... To nie konkurs, tylko głosowanie. Wpisz cokolwiek. Żadnych nagród do wygrania nie ma, więc szukać Cię nie będą. Uważam, że w takich akcjach autorom najbardziej zależy na adresie meilowym... noo
Ostatnio moją skrzynkę zasypywały oferty kupna 2 mln adresów. Jak w końcu odpisałam z żądaniem odpowiedzi, skąd mają MÓJ adres i czy również jest sprzedawany, a na dodatek zagroziłam prokuraturą, to oferta sprzedaży z dnia na dzień wygasła. Im rzadziej podajesz adres, tym mniej spamu w skrzynce.

Snedronningen - Sob 20 Gru, 2014 15:50

vichta, bo to się drugi adres zakłada właśnie na takie reklamy i oferty i to ten podaje się w takich głosowaniach.
vichta - Sob 20 Gru, 2014 16:37

Snedronningen napisał/a:
vichta, bo to się drugi adres zakłada właśnie na takie reklamy i oferty i to ten podaje się w takich głosowaniach.

Ja wiem Smile Sama mam dwa adresy. Jeden oficjalny z imieniem i nazwiskiem podaję do banków, urzędów, do pracy, do cv, itp. Drugi z nickiem używam do rejestracji na forach i korespondencji z osobami, które niekoniecznie muszą znać moje pełne dane. Oba podaję tylko wtedy, kiedy naprawdę muszę i nigdy na stronie www. W głosowaniach i innych takich akcjach nie biorę w ogóle udziału. oooo nieee
Podsumowałam tylko cele takich akcji, jak ta z Dropsa. One nic nie dają uczestnikowi, one służą firmie. Dziewiarki znające stronę Dropsa znajdą ofertę włóczek, które po prawdzie reklamują się same ceną, jakością i masą dostępnych na nie wzorów, ale pewnie Drops uważa, że niekoniecznie...
Poza tym pozostaje jeszcze kwestia nieuczciwego pozyskiwania naszych danych w celu ich sprzedaży (2 mln adresów za 800zl), o co (akurat) Dropsa nie podejrzewam Smile

Snedronningen - Sob 20 Gru, 2014 17:30

vichta, zagłosowałam w tej ankiecie tylko dlatego, że był tam taki jeden wzór co ja bym chętnie bardzo do niego darmowy wzór dostała Mr. Green Zgadzam się z Tobą, że zapewne o adres mailowy chodzi i właśnie na takie okazje mam specjalnego maila, co na niego tylko spam i reklamy przychodzą.
vichta - Sob 20 Gru, 2014 17:41

Nie było moim zamiarem rozliczanie nikogo, czemu głosował, albo nie głosował cmok cmoknięcie
Jednak warto z pewnych rzeczy zdawać sobie sprawę i nie działać odruchowo.
A co do wzorów, to one i tak pewnie wszystkie trafią do dystrybucji. Przecież nie zostały opracowane po to, żeby je teraz wyrzucić do kosza, bo było mało głosów... Laughing
Mnie też się kilka spodobało...Smile

Snedronningen - Sob 20 Gru, 2014 19:23

vichta, ale ja je chcę szybko. Cierpliwość zdecydowanie nie jest moją mocną stroną Embarassed
Natomiast fakt, dobrze jest sobie zdawać sprawę z takich rzeczy o jakich piszesz. Niestety w życiu bardzo mało jest rzeczy bezinteresownych.