To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Komputer nie gryzie - zapisywanie i odzyskiwanie zakladek w przegladarce

vichta - Wto 30 Wrz, 2014 12:07
Temat postu: zapisywanie i odzyskiwanie zakladek w przegladarce
Juz sie tak zdarzalo, ze przy kazdej reinstalacji tracilam zakladki. A teraz co jakis czas je sobie zapisuje. W razie problemow z przegladarka lub ogolnie z komputerem, mam jak znalazl.
Korzystam z tego sposobu:
https://support.google.com/chrome/answer/96816?hl=pl
Trzeba sobie wybrac miejsce na dysku i zapisac powstaly plik. Potem tylko import z danego pliku i wszystko wraca na ekran Smile

czeremcha - Wto 30 Wrz, 2014 21:51

A ja je sobie zapisuję w kopiach roboczych na gmailu. Nawet jeśli cały komputer razem z dyskiem piorun z jasnego nieba trafił - linki do zakładek mam bezpieczne...

Ania

marcinR - Sob 06 Gru, 2014 10:55

chłe. raczej mnie by piorun z jasnego nieba trafił jak by mi komputer z dyskiem wcięło...;] wszystko może paść tylko nie dysk, dlatego zawsze robię sobie kopię zapasową. nie wyobrażam sobie stracić tyle lat ciężkiej pracy;]
a te zakładki to najlepiej pamiętać. wiem że to trudne i może nie ma sensu wszystkiego ale najważniejsze. wszystkie te udogodnienia - zakładki, zapamiętywanie haseł to tylko z pozoru wygodne. potem okazuje się, że coś się dzieje za sprzętem i człowiek na lodzie zostaje... bo zapomniał, bo komputer pamiętał zamiast...
;]