Galerie prac użytkowników forum - Silva rerum
limomanka - Wto 02 Wrz, 2014 08:26 Temat postu: Silva rerum Witajcie serdecznie w moim temacie
Robótki ręczne są ze mną jakieś 20 lat, bo zaczęłam szydełkować, haftować, szyć i robić na drutach na początku podstawówki. Nigdy nie zaprzestałam i przez lata powstało naprawdę wiele prac.
Oczywiście wiele z nich zostało podarowanych zanim nastała era aparatów cyfrowych.
Postaram się zamieszczać tu także aktualne, o wiele lepiej już udokumentowane robótki
Ale zacznę od nieco starszych prac, które możecie zobaczyć pod tym linkiem [klik]
Pysiatom - Wto 02 Wrz, 2014 09:24
Fajne ciekawe prace i jak dużo.
misia0808 - Wto 02 Wrz, 2014 19:09
Śliczne prace
Apak - Wto 02 Wrz, 2014 20:28
No mnóóóóóstwo ich są świetne!
limomanka - Śro 03 Wrz, 2014 15:29
Dziękuję serdecznie
Z racji tego, że ostatnio spędziłam mnóstwo czasu w szpitalu, a teraz mam długie, pooperacyjne L4, powstają różności, które chciałabym Wam pokazać:
czapka i kapelusz, bo ciągle wszystkie rozdaję i nie mam w czym chodzić
poszewki na poduszki ze starych zbiorów
dziecięce czapeczki w różnych rozmiarach
W ramach fascynacji granny squares
1. podkładki pod dzbanek i kubki
2. słonik

3. etui na telefon
i kolekcja szydełkowanych zwierzątek
japoneczka01 - Śro 03 Wrz, 2014 17:16
limomanka rzeczywiście masz bardzo bogaty dorobek, a ta myszka śmierciuszka w awatarze jest niesamowita. Jak tak ciągle coś dłubiesz, to masz czas dla jakichś przyjaciół czy izolujesz się i w samotności dziergasz?
limomanka - Śro 03 Wrz, 2014 23:46
japoneczka01, pewnie, że mam czas dla przyjaciół. Często biorę do nich ze sobą szydełko. Często też szydełkuję w zupełnie dziwnych miejscach, np. w autobusie czy na placu zabaw Mam sprzyjającą robótkom pracę - jestem nianią. Kiedy maluchy śpią, mam godzinkę/dwie dla siebie
Ostatnio dłubię więcej, bo od 2 miesięcy nie mogę za bardzo się ruszać. Dopiero zaczynam wychodzić po operacji.
Wyroby z pierwszego posta powstawały przez ostatnich kilka lat, niestety wielu nie mam sfotografowanych...
W awatarze jest Śmierć Szczurów (kto czytuje Pratchetta, wie, o kim mowa ) - to mój własny projekt, z którego jestem bardzo dumna ^^
japoneczka01 - Czw 04 Wrz, 2014 08:19
Literatury fantastycznej oprócz baśni z dzieciństwa nie czytałam, więc nie jestem na bieżąco i stąd pomyłka moja z myszką śmierciuszką, ale szczurek śmierciulek też może być. Intryguje mnie jeszcze ta mini kosa - jak ją wykombinowałaś.
limomanka - Czw 04 Wrz, 2014 16:25
| japoneczka01 napisał/a: | | Intryguje mnie jeszcze ta mini kosa - jak ją wykombinowałaś. |
Heh to nie ja - a mąż mój Patyczek do szaszłyków, karton, klej i srebrna farbka modelarska
emma40 - Pią 05 Wrz, 2014 23:09
Bardzo ładne prace .Szczególnie podobają mi się poduszki i czapeczki dla maluchów a i zabawki słodkie .
Madzia - Sob 06 Wrz, 2014 14:37
Świetne prace, wszystko bardzo mi się podoba!
Apak - Sob 06 Wrz, 2014 23:00
Świetne te prace, szczególnie mocno podoba mi się biedronkowa czapka
Zdrowiej i regeneruj siły!
Pysiatom - Pon 08 Wrz, 2014 14:46
Wspaniałe prace, wszystkie bez wyjątku.
|
|
|