To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Silva rerum

limomanka - Wto 02 Wrz, 2014 08:26
Temat postu: Silva rerum
Witajcie serdecznie w moim temacie Smile
Robótki ręczne są ze mną jakieś 20 lat, bo zaczęłam szydełkować, haftować, szyć i robić na drutach na początku podstawówki. Nigdy nie zaprzestałam i przez lata powstało naprawdę wiele prac.
Oczywiście wiele z nich zostało podarowanych zanim nastała era aparatów cyfrowych.

Postaram się zamieszczać tu także aktualne, o wiele lepiej już udokumentowane robótki Smile
Ale zacznę od nieco starszych prac, które możecie zobaczyć pod tym linkiem [klik] Smile

Pysiatom - Wto 02 Wrz, 2014 09:24

Fajne ciekawe prace i jak dużo. cool
misia0808 - Wto 02 Wrz, 2014 19:09

Śliczne prace brawo brawo
Apak - Wto 02 Wrz, 2014 20:28

No mnóóóóóstwo ich wesoło mi są świetne! cool
limomanka - Śro 03 Wrz, 2014 15:29

Dziękuję serdecznie cmoknięcie

Z racji tego, że ostatnio spędziłam mnóstwo czasu w szpitalu, a teraz mam długie, pooperacyjne L4, powstają różności, które chciałabym Wam pokazać:

czapka i kapelusz, bo ciągle wszystkie rozdaję i nie mam w czym chodzić

poszewki na poduszki ze starych zbiorów

dziecięce czapeczki w różnych rozmiarach

W ramach fascynacji granny squares
1. podkładki pod dzbanek i kubki

2. słonik

3. etui na telefon

i kolekcja szydełkowanych zwierzątek

japoneczka01 - Śro 03 Wrz, 2014 17:16

limomanka rzeczywiście masz bardzo bogaty dorobek, a ta myszka śmierciuszka w awatarze jest niesamowita. Jak tak ciągle coś dłubiesz, to masz czas dla jakichś przyjaciół czy izolujesz się i w samotności dziergasz?
limomanka - Śro 03 Wrz, 2014 23:46

japoneczka01, pewnie, że mam czas dla przyjaciół. Często biorę do nich ze sobą szydełko. Często też szydełkuję w zupełnie dziwnych miejscach, np. w autobusie czy na placu zabaw Wink Mam sprzyjającą robótkom pracę - jestem nianią. Kiedy maluchy śpią, mam godzinkę/dwie dla siebie Smile
Ostatnio dłubię więcej, bo od 2 miesięcy nie mogę za bardzo się ruszać. Dopiero zaczynam wychodzić po operacji.
Wyroby z pierwszego posta powstawały przez ostatnich kilka lat, niestety wielu nie mam sfotografowanych...

W awatarze jest Śmierć Szczurów (kto czytuje Pratchetta, wie, o kim mowa Wink ) - to mój własny projekt, z którego jestem bardzo dumna ^^

japoneczka01 - Czw 04 Wrz, 2014 08:19

Literatury fantastycznej oprócz baśni z dzieciństwa nie czytałam, więc nie jestem na bieżąco i stąd pomyłka moja z myszką śmierciuszką, ale szczurek śmierciulek też może być. Intryguje mnie jeszcze ta mini kosa - jak ją wykombinowałaś.
limomanka - Czw 04 Wrz, 2014 16:25

japoneczka01 napisał/a:
Intryguje mnie jeszcze ta mini kosa - jak ją wykombinowałaś.

Heh to nie ja - a mąż mój Wink Patyczek do szaszłyków, karton, klej i srebrna farbka modelarska Smile

emma40 - Pią 05 Wrz, 2014 23:09

Bardzo ładne prace cool brawo .Szczególnie podobają mi się poduszki i czapeczki dla maluchów a i zabawki słodkie cool brawo brawo brawo .
Madzia - Sob 06 Wrz, 2014 14:37

Świetne prace, wszystko bardzo mi się podoba! brawo brawo brawo
Apak - Sob 06 Wrz, 2014 23:00

Świetne te prace, szczególnie mocno podoba mi się biedronkowa czapka cool

Zdrowiej i regeneruj siły! kwiatek dla ciebie

Pysiatom - Pon 08 Wrz, 2014 14:46

Wspaniałe prace, wszystkie bez wyjątku. brawo brawo brawo