Propozycje - Wyszukiwanie obrazem na forach
japoneczka01 - Czw 31 Lip, 2014 09:14 Temat postu: Wyszukiwanie obrazem na forach Zauważyłam, że na "Osince" jest możliwość wyszukiwania obrazem. Jak klikniemy na górze forum w słowo "kartinki" - tylko napisane cyrylicą, to ukazują się zdjęcia i to znacznie przyspiesza wyszukiwanie tematu. Czy można wprowadzić takie ulepszenie techniczne? Bardzo proszę o cień nadziei.
maranta - Pią 01 Sie, 2014 07:40
Opcja fajna. Gotowej modyfikacji przystosowanej do naszego forum nie znalazłam.
Mniej więcej rozumiem zasadę działania takiej wyszukiwarki (wyszukuje po znacznikach [img] w postach). Cały problem w tym, że wyniki zwraca jako same grafiki wybrane z postów, a nie jako konkretne posty z grafiką.
Dużo kombinowania i grzebania w kodzie metodą prób i błędów. Teraz się tego nie podejmę, może kiedyś.
Teraz mogę ewentualnie podrzucić pomysł na forum Przema, może tam ktoś się zainteresuje. Nasze forum to nie jest czyste phpBB, ale właśnie wersja Przema.
japoneczka01 - Pią 01 Sie, 2014 13:25
Ale jak się kliknie w obrazek, który odpowiada wyszukaniu, to przenosi do odpowiedniego forum. To są laickie uwagi, bo zupełnie się na tym nie znam. Lepiej niech się wypowiadają fachowcy. Dziękuję Maranto, że zechciałaś mi troszkę wyjaśnić.
|
|
|