Zdjęcia - Jak wstawić na forum zdjęcie znalezione w Internecie
Asia_117 - Sob 26 Kwi, 2014 10:12 Temat postu: Jak wstawić na forum zdjęcie znalezione w Internecie Jest to bardzo łatwe
1. Klikasz prawym klikiem na zdjęcie znalezione w Internecie, które chcesz pokazać na forum - otwiera się nowe okienko
2. Wybierasz lewym klikiem "Kopiuj adres odnośnika"
3. Wracasz na stronę forum
4. Wybierasz w okienku do pisania postów ikonkę do wstawiania zdjęć ( IMG ) i w okienko,
które Ci się otworzy prawym klikiem myszy wklejasz adres zdjęcia
5. Wysyłasz post i gotowe
Warto wtedy jeszcze podać źródło strony, z której fotkę skopiowaliśmy Smile
( w tym przypadku będzie to: http://www.ravelry.com/patterns/library/magicwaves )
japoneczka01 - Wto 05 Sie, 2014 07:29
Asia_117 - to takie proste - dziękuję za taką jasną instrukcję. Jestem jakiś czas na forum, ale zawsze wstawiałam link do strony z grafiką. Nie wiedziałam, jak to przenieść. A tak wogóle to nie wiem czy to za bardzo nie obciąża pamięci oprogramowania forum. Pamiętam wypowiedź/prośbę Maranty, aby nie wstawiać zdjęć dużego formatu, albo tylko podawać linki do nich, bo forum tego nie wytrzyma i będą problemy techniczne.
Asia_117 - Śro 06 Sie, 2014 06:56
| japoneczka01 napisał/a: | | Asia_117 - to takie proste - dziękuję za taką jasną instrukcję. Jestem jakiś czas na forum, ale zawsze wstawiałam link do strony z grafiką. Nie wiedziałam, jak to przenieść. A tak wogóle to nie wiem czy to za bardzo nie obciąża pamięci oprogramowania forum. Pamiętam wypowiedź/prośbę Maranty, aby nie wstawiać zdjęć dużego formatu, albo tylko podawać linki do nich, bo forum tego nie wytrzyma i będą problemy techniczne. |
Dziękuję
Wydaje mi się, że nie obciąża
Cały "ciężar" zdjęcia biorą na siebie serwery hostujące
U mnie na zaprzyjaźnionym "psim" forum tylko była prośba administracji, żeby nie wstawiać zdjęć o zbyt dużej rozdzielczości, bo "rozciągają" forum i wolno się ładują.
|
|
|