Problemy, pytania - Małe pytanie
lwica1978 - Czw 27 Lut, 2014 18:21 Temat postu: Małe pytanie Witam, chciałabym zrobić taką sukienkę dla córki
W związku z tym mam parę pytań, do bardziej doświadczonych forumek:
Czym najlepiej zrobić taką sukienkę, kordonkiem (to ma być letnia sukienka)
ja kupiłam ostatnio taką włóczkę
http://allegro.pl/yarnart...3975990450.html
robię z niej cienką czapeczkę ale nie wiem czy nada się na sukienkę?
Jeszcze pytanie co do schematu, jak rozumiem to nie jest to robione na okrągło, z tyłu sukienka będzie zapinana?
ania_b - Czw 27 Lut, 2014 19:21
W świetle dalszej wypowiedzi Krakowianki, uznaję jej rację, bo robiła tę sukienkę i usuwam mój post jako wprowadzający w błąd.
Co do nitek, moim zdaniem, nada się, ale nie jestem tu wyrocznią. Pamiętaj jednak, że akryl nie jest najlepszy na gorące dni, a to przecież letnia sukieneczka. Może jednak lepiej z bawełny.
Krakowianka - Czw 27 Lut, 2014 20:16
robiłam taka sukienkę ale nie pamiętam dokładnie jak nazywała się bawełna ale może to być stokrotka lub perle8
karczek z tyłu jest rozpinany, robi się go w/g schematu , potem łączy oczkami łańcuszka pod paszki dopasowując do rozmiaru dziecka obwód sukienki. Przerabiamy jeszcze 2-3 rzędy kolorem białym słupkami a potem już schemat drugi.
Ja wokół szyjki i rękawków obrobiłam pikotkami a rozpięcie o.ścisłymi robiąc z o. łańcuszka pętelki na guziczek
lwica1978 - Pią 28 Lut, 2014 08:43
dziękuję za odpowiedzi, ja jeszcze sporo muszę się nauczyć, na razie najwięcej robiłam czapek i maskotek, spróbuję zrobić tą sukienkę dla córci, mam nadzieję, że wyjdzie
Krakowianka - Pią 28 Lut, 2014 14:33
lwica1978, pochwal się sukienką i w razie czego pytaj, chętnie pomogę
AlaJ - Nie 02 Mar, 2014 21:46
Jak to ma być letnia sukieneczka, to zdecydowanie robiłabym z bawełny, nie z akrylu. Wszystkie letnie "kreacje" robię wnuczce z bawełny- mai5, garden.
|
|
|