Problemy, pytania - Sweter długi krzyżowany
dorotkam - Czw 18 Kwi, 2013 12:19 Temat postu: Sweter długi krzyżowany może ktoś wie jak taki sweter zrobić może być podobny chodzi mi tylko o to krzyżowanie z przodu - bardzo mi sie podoba
http://sweterki.pl/2012/1...onczo-narzutka/
MagdaSL - Czw 18 Kwi, 2013 13:04
Bardzo fajny sweter. Wydaje mi się ( nie mogę powiększyć), że przody zostały skrzyżowane, a potem przyszyte do boków.
theli - Czw 18 Kwi, 2013 13:28
Mi się wydaje, że:
- tył jest robiony do wysokości karczku
- potem bardzo długi pas warkoczowy: jedna strona przodu, karczek tyłu i druga strona przodu
- brzegi przodu są doszyte na dole a karczek z tyłu
- i na koniec ściągacz w ramach rękawków
MagdaSL - Czw 18 Kwi, 2013 16:58
theli wiesz ten tył to może też być nałapany od karczku i robiony do dołu
Ada - Czw 18 Kwi, 2013 17:31
Znalazłam podobny:
Tak ma mniej-więcej wyglądać wykrój:
Piszę "mniej więcej', bo nie trzeba robić skosów w szalu, będzie on na pewno dłuższy, bo sam bezrękawnik jest długi. No i trochę inaczej zszyty z tyłem. Jest bardzo prosty do zrobienia.
Naavy2000 - Czw 18 Kwi, 2013 23:33
Dorotkam, tutaj jest instrukcja .
dorotkam - Pią 19 Kwi, 2013 07:54
Dziękuję bardzo
Dobrze ze instrukcja jest też obrazkowa
dorotkam - Pią 19 Kwi, 2013 08:01 Temat postu: Kamizelka wydaje sie prosta pomyłka przepraszam
czeremcha - Pią 19 Kwi, 2013 10:23
Nie za bardzo jest co dodawać i odejmować. W samym swetrze robi się tylko proste rozcięcia na pachy. Rękaw - tak, trzeba zrobić trapez. Ale do tego specjalnych wyliczeń chyba nie trzeba
Sam sweter jest prostokątem zrobionym w poprzek. Prostokątem z dziurami do wszycia rękawów. Na schemacie widać długą strzałkę wskazującą kierunek robótki - Direccion del Tejido. Inicio - to będzie początek /przez analogię do "inicjować" /. Delantero to przody, a espalda - plecy. Cuello - wystarczy znaleźć w słowniku, ale tak czy siak - górna krawędź z rysunku to górna krawędź swetra przechodząca w krawędź "zwisu".
200 p będzie z pewnością oznaczało 200 oczek, więc ilość oczek wycięcia na pachę możesz sobie dopasować proporcjonalnie do twojej próbki.
Ania
dorotkam - Pią 19 Kwi, 2013 12:33
czeremcha oczywiście punkcik za pomoc
ludwika - Pią 19 Kwi, 2013 18:35
Dzieki czeremcha - tez skorzystam
mimusia-1 - Pią 19 Kwi, 2013 21:16
ładny sweterek
|
|
|