To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Problemy, pytania - [szydełko] pomocy ze wzorem czapeczka dżokejka

Joanna27 - Nie 24 Mar, 2013 13:26
Temat postu: [szydełko] pomocy ze wzorem czapeczka dżokejka

czy moze ktos wie jak zrobic taka czapeczke dżokejke ? prosze o porade

weronika5810 - Nie 24 Mar, 2013 13:32

jest robiona na szydełku w muszelki
Joanna27 - Nie 24 Mar, 2013 13:35

no wiem tylko jak zrobic te muszelki zeby byly tak jak na obrazku bo jak robie to sa dzury pomiedzy nimi Sad i nie wiem jak zrobic zeby tak wygadalo moze ma ktos jakis pomysl jak to robic ?
Kelmuska - Nie 24 Mar, 2013 14:09

Joanna27, zobacz tutaj u Antoniny masz wszystko rozpisane http://uantoniny.blogspot...apelusik-1.html

tutaj też muszelki i schemat http://niebieskiigielnik....ki-schemat.html

Mam nadzieję, że pomogłam. Jakby co to pytaj bye

Joanna27 - Nie 24 Mar, 2013 14:28

bede probwac z tego bo jak narazie to pomiedzy tymi muszelkami mam takie przerwy jak robie dwa oczka przerwy i polslupek nie wiem czemu moze to zalezy od włóczki ? czy moze po praniu one jakos sie scisna ?
Kelmuska - Nie 24 Mar, 2013 19:21

Tak sobie popatrzyłam i fajna ta dżokejka. Zrobiłabym ją dla mojego łobuziaka. Tylko nigdzie nie mogę poszukać schematu, a jakoś nie bardzo wiem jak dodawać muszelki żeby poszerzać. Jakby któraś miała schemacik, to poproszę na pw. uklon uklon uklon
Kelmuska - Pon 25 Mar, 2013 20:09

Halo, halo, kochane koleżanki ma może któraś schemacik do tej dżokejki z pierwszego posta, albo podpowiedzcie mi, bo mam jakieś zaćmienie, jak rozszerzać w kolejnych rzędach muszelki uklon uklon uklon uklon
czeremcha - Pon 25 Mar, 2013 20:15

Jestem prawie w 100% pewna, że wysłałam post rano... Czyli chyba jednak - napisałam, a nie wysłałam... hahahihi

Wydaje mi się, że muszelki maja różną liczbę słupków. Zwiększając ją zwiększa się obwód...

Bo w czapeczce nie widzę dodawanych muszelek, wzór wygląda regularnie...

Ania