To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - chwalimy się - Dani chwali sie.........

Dani - Nie 26 Lut, 2006 19:11
Temat postu: Dani chwali sie.........
zakladam swoj wlasny temat, mysle ze tak bedzie przejzysciej-Becka bedzie miala wiecej roboty cmoknięcie

te jajka juz widzialyscie-
-duze jest jajkiem akrylowym otwieranym, drukarka troche nawalala i schematy sa niewyrazne, moze kiedys zmyje to i zrobie nowe
-male to wydmuszka z naklejonym schematem chyba po polsku jest to znane jako scraby czy cos tam, otworki wycinalam mala wiertarka-smierdzialo jak u dentysty

Dani - Nie 26 Lut, 2006 19:15

byl sobie bialy tablet-stolik przylozkowy wiec go troche umodnilam, bez zadnych krakow czy cieniowan bo by bylo za duzo , a tak wyglada jak regionalny, wiosna bedzie jeszcze kilka razy lakierowany bo narazie to za bardzo smierdzi w domu

Dani - Nie 26 Lut, 2006 19:17

jajko wydmuszka z zajaczkami, podmalowane farbami plakatowami aby wygladalo za caloscia-wymaga jeszcze kilku warstw lakieru-niestety

Dani - Nie 26 Lut, 2006 19:20

jaja-wydmuszki z kotkami,wyciete dziurki i udekorowane lakierem 3D i pisakiem i czekaja na wiecej lakieru

Dani - Nie 26 Lut, 2006 19:22

mala kolekcja-talerz jeszcze do poprawki i wypalenia w piecu

Dani - Nie 26 Lut, 2006 19:23

jajko z zajacem-podmalowane aby utworzyc calosc-pierwszy raz bawilam sie z krakiem dwuskladnikowym-cos nie tak poszlo , bo nie moglam wetrzec proszku, jak wycieralam gabka to sie zcieral, po lakierowaniu wyglada troche lepiej-no ale pierwsze koty za ploty-czeka na lakierowanie hurtem

no Becka chyba dosyc sie nachwalilam CO? czekaja jeszcze jajca akrylowe, wydmuszki, gesie(2-jeszcze w Polsce), skrzynka na smarkatki i do cherbaty i takie cos z szufladka-a wiec jeszcze troche pochwale. A ty moderatorka zrob kurs lopatologiczny jak to jest z tymi krakami ile, jak i kiedy i czego.................

Dani - Nie 26 Lut, 2006 19:24

jajko akrylowe-mialam podcieniowac ale hurtowo malowalam na bialo i z rozpedu polecialam po jajcu-tak musi juz zostac-trudno

maranta - Nie 26 Lut, 2006 20:11

Dani, zatkało mnie... tyle wspaniałości cool cool cool
Ja się jeszcze bronię, ciekawe kiedy polegnę, bo coraz bardziej te cuda na mnie działają i deku i karteczki i... rany puknąć się przykro mi
Na razie kończę sweterek na drutach dla mamy. Mam zaczętą serwetkę (makrama szydełkowa) i inną bluzeczkę szydełkową, ale te Wasze jaja... kurcze, chyba się złamię nie widzę nie słyszę

Bećka - Nie 26 Lut, 2006 20:52

No Danuśkaaaaaaaaaaa powaliłaś mnie na obie łopatki brawo
Jestem pod wielkim wrażeniem, śliczne prace cool

Co do kraka dwuskładnikowego to:
jeśli chcesz spękanie większe to step 1 craka nakładasz grubo! a step dwa umiarkowanie ale nie za cienko!
jeśli chcesz mieś spękania drobniutkie jak na starej porcelanie wtedy nakładasz step 1 z umiarem, raczej cienko a step 2 tak jak wyżej Mr. Green

Izawi - Pon 27 Lut, 2006 08:48

Dani, to jużnawet nie jest kurnik, a cała ferma. Chyba nie możesz spać po nocach. A jaja świetne cool
terenia - Śro 01 Mar, 2006 18:40

Dani kwiatek dla ciebie
Tak jak obiecałam, przyszłam pooglądać Twoje nowości.
Znam Twoje plastyczne zdolności, więc mniej więcej wiedziałam co mnie czeka gały

Cudności i w dodatku, aż tyle mdleje
Dani - daj sobie spokój z pracą, otwórz galerię ze swoimi pracami. cmoknięcie

Anonymous - Pon 06 Mar, 2006 23:06

nie jestem na 100%zadowolona, czeka mnie jeszcze lakierowanie, przycieranie, domalowywanie, lakierowanie-no moze wtedy bede juz zadowolona-ale juz dzis wam pokazuje moje wyczyny, bo na czyms sie trzeba uczyc-jak mowia niemcy- Übung macht den meister-czyli praktyka czyni mistrzem

na poczatek pudelko na moje frywolitkowe przybory-takie podstarzale, bo czesto urzywane

hustecznik-czeka na lakierowanie i ostateczny szlif

i 2 jajca-trzeba jeszcze wylakierowac jak nalezy-to takie pruby z krakiem co bedzie jak naloze mniej lub wiecej-i juz wiem, widze efekty :nie:

,

Dani - Pon 06 Mar, 2006 23:07

ten gosc to bylam ja-zawsze zapomne ze trzeba sie logowac wściekły
ewaluc - Pon 06 Mar, 2006 23:27

Dani śliczności cool super,
bardzo mi się podobają Twoje prace kwiatek dla ciebie

Bećka - Wto 07 Mar, 2006 11:48

Danusia cool BRAWO widze że rozkręcasz się na całego
Anna B. - Sob 08 Kwi, 2006 19:13

Ojej! Dani, aleś się rozpędziła!
Ależ Ty masz pomysły! Jeju!!!! cool

Dani - Pią 14 Kwi, 2006 21:00

jajka z ptaszkami

kolorowe, to zlote to taki dziwny mieniac sie i zmieniajacy pod roznym katem lakier dlatego wyglada jak zle pomalowane

kwiatowe
,

i cala kolekcja

Dani - Pią 14 Kwi, 2006 21:03

jajo strusie-jeszcze mokre i narazie tylko3 warstwy lakieru :mruga: -nie cierpie lakierowac :devil:
,

Dani - Pią 22 Wrz, 2006 21:21

Rety, ale zaniedbalam to forum uklon .........dawno nic nie pokazywalam ,a kilka pierdulek sie pojawilo

oto kula ogrodowa-stoi w rozach u mojej przyjaciolki
,,,

moja kotka ja pochwalila, wiec chyba moze byc
http://img132.imageshack....dscn21480zf.jpg

Dani - Pią 22 Wrz, 2006 21:28

skrzyneczka zmieniajaca kolory
,,,

Dani - Pią 22 Wrz, 2006 21:29

kula w bratki-czeka na dalsze lakierowanie
,,

Dani - Pią 22 Wrz, 2006 21:32

fiolkowy komplecik szklany-jeszcze do lakierowania