Nasze prace - chwalimy się - Pierwsze koty za płoty - szaleństwo decoupkowe Noire Kalima
Kalima - Pon 19 Mar, 2012 12:50 Temat postu: Pierwsze koty za płoty - szaleństwo decoupkowe Noire Kalima witajcie
zauroczona decoupage'm postanowiłam w końcu też spróbować
to pierwsza moja praca ( i niestety nie ostatnia )
nie jestem z niej tak do końca zadowolona, ale jak na pierwszy raz - ujdzie i obiecuję ćwiczyć i doskonalić technikę tak, abym naprawdę miała się czym chwalić
nula - Pon 19 Mar, 2012 20:09
Kalima, bardzo fajny motyw
szkoda, że nie widać całej pracy, ale chyba używałaś cracka jednoskładnikowego ?
| Kalima napisał/a: | | to pierwsza moja praca ( i niestety nie ostatnia |
i bardzo dobrze, że nie ostatnia !
pokazuj wszystko co zdziałasz a jakby co to pytaj śmiało - w końcu każda z nas kiedyś zaczynała
Tesa60 - Wto 20 Mar, 2012 08:18
ładny motyw , ładna
Kalima - Wto 20 Mar, 2012 10:08
dokładnie tak crack jednoskładnikowy i nie podoba mi się bo widać maźnięcia pędzlem, ale następnym razem użyję gąbki, a pracę widać właśnie tak, bo przylepiłam duży motyw,żeby tych "maźnięć" nie widzieć teraz "produkuję jajca", ale muszą jeszcze troszkę nabrać "mocy urzędowej" i jak tylko skończę to pokażę
beti9 - Wto 20 Mar, 2012 10:58
Kalima, bardzo fajnie Ci wyszło
Kalima - Śro 21 Mar, 2012 10:49
a tu jajca pierwsze gotowe

żabka - Śro 21 Mar, 2012 13:37
Całkiem nieźle sobie poradziłaś z jajami
Mam tylko 1 uwagę - przy takim przedmiocie najlepiej jest wycinać motyw dokładnie i nie naklejać go z tłem, wtedy jest mniejsze ryzyko, że będzie widać gdzie w czasie naklejania zagięła się serwetka
Kalima - Śro 21 Mar, 2012 14:20
dziękuję tak właśnie będę robić chociaż w niektórych serwetkach tło jest fajne, ale postaram się dokładnie obcinać wokół kwiatków a potem ewentualnie kombinować z tłem
kabyr - Śro 21 Mar, 2012 14:27
Kalima, cuuudowne jajca.
jadzia59o - Śro 21 Mar, 2012 16:58
prześliczne jajca
lamika88 - Śro 21 Mar, 2012 18:34
Śliczne jaja
Kalima - Śro 21 Mar, 2012 20:16
dziękuję bardzo za miłe słowa mogę tylko obiecać, że będę pilnie ćwiczyła "decoupkowanie" bo baaaardzo wciąga
nula - Czw 22 Mar, 2012 08:08
jaja bardzo ładne
| żabka napisał/a: | | Mam tylko 1 uwagę - przy takim przedmiocie najlepiej jest wycinać motyw dokładnie i nie naklejać go z tłem, wtedy jest mniejsze ryzyko, że będzie widać gdzie w czasie naklejania zagięła się serwetka |
to samo mi przyszło do głowy - ale muszę przyznać, że Cię podziwiam, bo od razu na początku przygody z decu zabrałaś się za jaja - a nie jest to łatwy kształt - zwłaszcza dla osoby początkującej w tej dziedzinie.
Ja dopiero w tym roku robiłam pierwsze jajca (a dekupażuję od 3 lat)
co do wycinania motywów - faktycznie niektóre trudno jest wyciąć idealnie - wtedy można tło podmalować w kolorze tła serwetki albo zrobić cienie w tym kolorze - wtedy nie będzie tak widać różnicy między motywem a tłem pracy.
Ale nic sie nie przejmuj - do wszystkiego dojdziesz eksperymentalnie
| Kalima napisał/a: | | mogę tylko obiecać, że będę pilnie ćwiczyła "decoupkowanie" bo baaaardzo wciąga |
i tu niestety masz rację - oj, wciąga
Kalima - Wto 03 Kwi, 2012 15:06
biorąc pod uwagę Wasze rady zdewastowałam te pierwsze takie nie do końca udane jajka i zrobiłam nowe.

lamika88 - Wto 03 Kwi, 2012 17:07
Śliczne jaja
kabyr - Wto 03 Kwi, 2012 17:13
Kalima, śliczne
nula - Wto 03 Kwi, 2012 19:49
| Kalima napisał/a: | biorąc pod uwagę Wasze rady zdewastowałam te pierwsze takie nie do końca udane jajka i zrobiłam nowe.
|
podziwiam determinację !!!!
ale jaja tym razem wyszły naprawdę ślicznie !!!
czym lakierowałaś ? piękny połysk !!!
Kalima - Śro 04 Kwi, 2012 15:37
bardzo dziękuję
teraz już wiem, że sie wzór wycina z tła bo wcześniej wydawało mi się, że tak właśnie ma być. Jednak w dalszym ciągu twierdzę, że niektóre tła są bardzo interesujące i z ciężkim sercem wycinam wzór
a lakier kupiłam w sklepie z materiałami budowlanymi zwie się Vidaron akrylowy lakier bezbarwny
nula - Śro 04 Kwi, 2012 15:44
| Kalima napisał/a: | a lakier kupiłam w sklepie z materiałami budowlanymi zwie się Vidaron akrylowy lakier bezbarwny
|
no popatrz ! to ten sam, którego ja używam - a ja ciągle marudzę, że mi się za mało świeci
Kalima - Śro 04 Kwi, 2012 16:27
no bo on się tak świeci na zdjęciach a w rzeczywistości jakby tak mniej i dlatego chyba ze 100 razy malowałam te jajca bo ciągle były matowe
nula - Śro 04 Kwi, 2012 18:28
no to mnie uspokoiłaś - bo myślałam, że to ja taka marudna jestem i się czepiam
żabka - Śro 04 Kwi, 2012 20:27
Kalima świetne jajca
| Kalima napisał/a: |
no bo on się tak świeci na zdjęciach a w rzeczywistości jakby tak mniej i dlatego chyba ze 100 razy malowałam te jajca bo ciągle były matowe | ja nie wiem co wy do tego lakieru macie, bardzo ładnie prace wykańcza, z subtelnym połyskiem
|
|
|